Poranile gužve na Horgošu, kolone kamiona preko deset kilometara

Ima još dovoljno vremena do božićnih i novogodišnjih praznika kada obično počinju gužve na granicama, ali su kolone na prelazima za teretna vozila već kilometarske. Kolona kamiona na Horgošu duga je više od deset kilometara.

Od nedelje, kada je ukinuta vikend zabrana saobraćaja teretnih vozila u Mađarskoj, počela je da se formira kolona ispred prelaza Horgoš ka Mađarskoj. 

Kolona je na graničnom prelazu Horgoš duga oko 10 kilometara i ne vidi joj se kraj.

Vozači koji su stigli do carinskog terminala Srbije, kažu da su tu od nedelje posle podne.

U Upravi carina kažu da se čeka između 36 i 40 sati, dakle više od dan i po da bi se stiglo do Mađarske.

"Mađarski pogranični organi izuzetno sporno rade. Kolona na izlazu iz Srbije dugačka je oko osam kilometara u dve kolone, znači oko 16 kilometara. Na izlazu iz zemlje čeka negde oko 700 kamiona. Mađarski organi puste za jednu smenu oko 150 kamiona. S obzirom na to da je naš kapacitet preko 300 kamiona, oni rade sa 20, ili 30 odsto kapaciteta. Kao primer navešću jutrošnji izveštaj, da su od početka smene, od 6.50, do 8.00 sati izašla samo dva kamiona. Mislim da to prevazilazi nadležnost Uprave carina i da ovo treba rešavati na nekom višem nivou", rekao je Miroljub Stojković, šef teretnog carinskog terminala na graničnom prelazu Horgoš.

Očekuje se od države da reaguje i da sa mađarskom stranom pokuša da reši situaciju.

Kamiondžije su ogorčene jer gube sate, plaćaju penale i kasne sa isporukom robe.

Situacija bi do 25. decembra mogla da bude samo gora, jer bi svi vlasnici kamiona trebalo da iskoriste dozvole za saobraćaj koje imaju do kraja godine. Stoga se ne očekuje poboljšanje situacije na izlazu iz zemlje, barem kada je reč o teretnjacima. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво