BiH

Razmotren Nacrt izmjena zakona o javno-privatnom partnerstvu

Razmotren Nacrt izmjena zakona o javno-privatnom partnerstvu
Foto: N.N. | Razmotren Nacrt izmjena zakona o javno-privatnom partnerstvu

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Srpskoj kojim se proširuje krug lica koja mogu biti javni i privatni partner, te propisuje da u postupku izbora privatnog partnera mogu učestvovati domaća i strana, te fizička i pravna lica.

Pomoćnik ministra finansija Republike Srpske Radmila Čičković u završnoj riječi je izrazila zahvalnost poslancima za konstruktivnu raspravu koja će doprinijeti donošenju što kvalitetnijeg prijedloga ovog zakona.

Poslanik SNSD-a Dragoslav Kabić smatra da je kvalitetan predloženi nacrt zakona kojim će se poboljšati javno-privatno partnerstvo u Republici Srpskoj.

Tokom skupštinske rasprave, Kabić je rekao da bi javno-privatno partnerstvo trebalo razvijati od manjih ka većim projektima, te kroz pilot-projekte u lokalnim zajednicama.

Poslanik SDS-a Tomica Stojanović smatra da će predloženi nacrt zakona poboljšati kvalitet javno-privatnog partnerstva u Republici Srpskoj i navodi da je postojeći zakon nesprovodiv zbog velikog broja administrativnih barijera.

On je predložio da u nacrtu ovog zakona bude definisan pojam javne infrastrukture.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović smatra da su u Republici Srpskoj sklapani problematični i štetni ugovori o javno-privatnom partnerstvu na štetu Srpske u zdravstvu, banjalučkoj Toplani i Robnoj kući "Boska" u Banjaluci, te Industriji alata Trebinje.

Vukanović tvrdi i da su mnogi ugovori o javno-privatnom partnerstvu tajni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije