SAD zatražile sastanak Saveta bezbednosti o Severnoj Koreji - javna sednica u sredu

Sednica Saveta bezbednosti UN održaće javnu sednicu u sredu povodom nuklearnog i raketnog programa Severne Koreje, izjavio je diplomata UN.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.12.2019.

20:17

SAD zatražile sastanak Saveta bezbednosti o Severnoj Koreji - javna sednica u sredu
Maja Hitij/Staff/Getty images

SAD su zatražileod Saveta bezbednosti UN da razmotri poslednja lansiranja raketa Severne Koreje i mogućnost eskalirajuće provokacije od strane Severne Koreje.

To je izjavio neimenovani zvaničnik Stejt departmenta.

Najmanje osam zemalja 15-članog Saveta bezbednosti tražilo je sastanak o kršenju ljudskih prava u Severnoj Koreji u utorak, ali konačna odluka je na Vašingtonu, rekle su diplomate, preneo je Rojters.

"Stejt department je dao instrukcije misiji Sjedinjenih Američkih Država u Ujedinjenim nacijama da predloži održavanje rasprave o Severnoj Koreji u Savetu bezbednosti UN ove nedelje uključujući opsežan razgovor o nedavnim dešavanjima na Korejskom poluostrvu, kao i nedavna lansiranja raketa i mogućnost eskalacije provokacije od strane Severne Koreje", rekao je američki zvaničnik.

Do sastanka bi došlo u trenutku sve većih tenzija između Vašingtona i Pjongjanga, navela je agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: