BiH

Šarec posjetio bazu Butmir u Sarajevu

Šarec posjetio bazu Butmir u Sarajevu
Foto: EUFOR | Šarec posjetio bazu Butmir u Sarajevu

SARAJEVO - Predsjednik Vlade Slovenije Marjan Šarec posjetio je bazu Butmir u Sarajevu te se sreo s osobljem Glavne komande EUFOR-a, kao i slovenačkim vojnicima koji se nalaze u misiji u BiH.

Predsjedniku Vlade Slovenije Šarecu kao i načelniku Generalštaba Oružanih snaga Slovenije generalmajoru Alenku Ermencu, koji je bio u njegovoj pratnji, dobrodošlicu je poželio komandant EUFOR-a generalmajor Rajnhard Trišak. Nakon obilaska počasne garde EUFOR-a, sastali su se s načelnicima sekcija u GK EUFOR-a.

Predsjednik Vlade Slovenije informisao se o trenutnim aktivnostima EUFOR-a, kao i o trenutnoj bezbjednosnoj situaciji u BiH. Tokom zvanične posjete, generalmajor Trišak je zahvalio predsjedniku Vlade Šarecu za značajan doprinos slovenačkih trupa u BiH, koje služe u stvaranju sigurne i stabilne BiH.

"Slovenija je važna zemlja učesnica koja svojim osobljem pruža podršku u radu GK EUFOR. Jedna je od dvadeset država u misiji EUFOR-a koje učestvuju u operaciji Althea u Bosni i Hercegovini, te je prisutna od početka misije 2004. godine", saopšteno je iz EUFOR-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije