Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
BANJAC PODNEO OSTAVKU, PAVIĆ JE NIJE PRIHVATIO Otkrivamo šta se dešavalo na BURNOJ SEDNICI Predsedništva DNS

BANJAC PODNEO OSTAVKU, PAVIĆ JE NIJE PRIHVATIO Otkrivamo šta se dešavalo na BURNOJ SEDNICI Predsedništva DNS

Potpredsednik DNS Darko Banjac je na današnjoj sednici Predsedništva stranke podneo ostavku, ali je lider Marko Pavić nije prihvatio, tvrdi za Srpskainfo nekoliko izvora iz Predsedništva.

Darko Banjac DNS poslanik Foto: Dejan Božić / RAS Srbija
Darko Banjac DNS poslanik

Banjac za Srpskainfo nije želeo da govori na ovu temu, a u izjavi za pojedine medije pokušao je da demantuje podnošenje ostavke, nezadovoljan kandidaturom Draška Aćimovića za ministra za ljudska prava i izbeglice u Savetu ministara BiH.

– Darko Banjac je na Predsedništvo DNS došao sa svojim predlogom za ministra, ali nije hteo odmah da otkrije o kome se radi. Nakon što je Pavić predložio Aćimovića, Banjac je burno reagovao, rekao da podnosi ostavku, ali je Pavić nekako uspeo da ga smiri – tvrdi naš odlično obavešten izvor.

Pročitajte još

Kako Srpskainfo saznaje, nezadovoljstvo u vrhu DNS ovim nije rešeno. Prema rečima naših izvora, upitno je da li će SNSD prihvatiti kandidaturu Aćimovića, kao jednog od ministara iz Republike Srpske, jer se mnogima ne sviđa ideja da ovaj nekadašnji kadar SDP BiH bude deo „reprezentacije“ iz RS koja ima zadatak da složno nastupa i u Savetu ministara brani interese Srpske.

Naši sagovonici ne isključuju mogućnost da SNSD od DNS zatraži drugog kandidata za ministra iz reda „ostalih“, piše Srpskainfo.