Ugrožena isplata penzija “na ruke“? Još nema dogovora radnika „Pošte“ sa predstavnicima države

Novosti online

09. 12. 2019. u 15:51

Ukoliko u toku dana ne bude postignut dogovor radnika „Pošte Srbije“ i predstavnika države o zaradama, mogla bi biti ugrožena isplata penzija u gotovini, koja treba da počne u sredu

Угрожена исплата пензија “на руке“? Још нема договора радника „Поште“ са представницима државе

Nije izvesna isplata penzija u gotovini na vreme / Foto N. Fifić

AKO se radnici “Pošte” tokom dana ne dogovore sa predstavnicima države o povećanju zarada zaposlenih sa najnižim primanjima, mogla bi da bude ugrožena isplata penzija koja počinje u sredu.

Od 1,7 miliona penzionera, oko 1,3 miliona penzije prima preko tekućih računa u bankama, i njima bi novac u utorak trebalo da "legne" na račun. Isplata novca "na ruke" je dan kasnije.

Naime, nešto više od 400.000 najstarijih građana, svoj novac dobija u gotovini, "na ruke", bez posredovanja bankara. Među njima su i oni koji žive u mestima gde bankama nije isplativo da otvore svoje šaltere, ali i oni koji su izabrali ovaj način podizanja penzije. Ukoliko se štrajk nastavi i u utorak i sredu, a prema najavama radnici “Pošte” ne odstupaju od svojih zahteva, deo penzionera mogao bi da čeka na svoj novac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Kosta

10.12.2019. 08:28

Dajte veće plate za radnike obezbedjenja toliko toga ulozeno a uobuku za licencu i ostale sertifikate a i dalje na najmizer ijom platom tj. minimalnu kad će se to rešiti da razno razne agencije za obezbeđenje počnu da plaćaju iole normalno za naše uslove odnosno da se zakon donese ko može da plati da radi, a ko ne može ukinuti itd. Prava radnika tj. službenika iz ove oblasti prihvat. Obezb. jesu najugroženija u Srbiji.

Marko

10.12.2019. 12:51

@Kosta - Radnici obezbedjenja jesu dobro placeni od strane firme, problem je sto rade preko agencije pri cemu agencija uzima pola zarade, tj. te isplate tako da radniku ostane minimalac, tu nistu krive firme koje placaju, vec agencije koje uzimaju veliku proviziju odnosno njihov deo.

ljubinka

10.12.2019. 13:29

Svim salterima postanske stedionice koji ne isplacuju danas penzije obracunati kamatu I isplatiti svakom penzioneru pa da vidim dokle ce da drze nase pare po fijokama (u selima) gde nema ni bakomata a tek neke banke nema.