Hronika

SIPA pretresa pet lokacija na području Brčkog i Odžaka

SIPA pretresa pet lokacija na području Brčkog i Odžaka
Foto: Ilustracija | SIPA pretresa pet lokacija na području Brčkog i Odžaka

BRČKO - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su započeli operativnu akciju kodnog naziva "Madagaskar", a u toku su pretresi na pet lokacija na području Brčkog i Odžaka.

Za sad je uhapšena jedna osoba, a akcija je usmejerna na razbijanje grupe za organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

"U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata na ukupno pet lokacija na području Brčkog i Odžaka zbog postojanja osnova sumnje da su lica osumnjičena u ovom predmetu počinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine 'Organizirani kriminal',  u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine 'Neovlašteni promet opojnim drogama'. Uporedo sa navedenim aktivnostima, nadležni organi na području Holandije vrše se pretrese na 15 lokacija", saopšteno je iz SIPA.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem gore nave navedenih krivičnih djela, jedan mobilni telefon, te poslovna dokumentacija  firmi koje je osumnjičeni registrovao kako bi mogao vršiti uvoz supstanci koje se koriste za proizvodnju opojnih droga.

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije