09. decembar  2019. 10.07  | Izvor: RTV

Srpska "ljuta" osvojila Zagreb

ZAGREB -

Rakija od šljive preduzeća "Braća Tomašević" iz Prijepolja apsolutni je pobednik velikog međunarodnog ocenjivanja kvaliteta rakija i likera na Sajmu poljoprivrede Croagro u Zagrebu.

Ocenjivanje je održano na Zagrebačkom velesajmu. Stručna komisija sastavljena od 10 članova ocenjivala je kvalitet 115 uzoraka rakija i likera iz 40 destilerija iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije i Crne Gore.

rakija

Međunarodni eksperti su prepečenici iz Prijepolja, staroj devet godina, dodelili 19,1 poen, od ukupno 20 mogućih.
Pored šljivovice, velikom zlatnom medaljom nagrađena je i rakija od maline istog proizvođača.

"Ovom prilikom je još jednom potvrđeno da naša firma proizvodi rakije vrhunskog kvaliteta. To je ujedno i priznanje za sve rakije iz Srbije, kao i podstrek da se nastavi sa proizvodnjom rakija vrhunskog kvaliteta", izjavio je Vukosav Tomašević.

"Savez proizvođača rakije Srbije okuplja rakijaše iz cele Srbije i pruža pomoć svojim članicama u unapređenju proizvodnje kvalitetne vrhunske rakije. Čast nam je sto je naš član osvojio ovo prestižno međunarodno priznanje i nadamo se da će naši proizvođači rakije i u buduće imati uspeha na domaćim i međunarodnim sajmovima i takmičenjima. Ovim se pokazalo opravdano to što je država inicirala snažnu podršku proizvođačima ovog tradicionalnog pića u cilju međunarodnog jačanja brenda srpske rakije", rekao je Darko Đurović, zastupnik Saveza proizvođača rakije Srbije.

Srodne vesti