Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:47, 9. 12. 2019.

| Sport

Ubedljiva pobeda niških stonoteniserki pred derbi jeseni

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Josip Kolumbo stoni tenis Olga MIjailović
Olga Mijailović donela dve pobede; foto: Vanja Keser

Osmu pobedu u nizu stonoteniserke Josipa Kolumba iz Niša zabeležile su u 8. kolu Superlige na svom terenu protiv trećeplasiranog TSC-a iz Bačke Palanke rezultatom 4:2 i tako, na najbolji način, najavile derbi jesenjeg dela šampionata protiv takođe neporaženog Novog Sada. Sa druge strane, takmičari niškog Železničara pretrpeli su dva poraza tokom vikenda.

Nišlijke, koje su lideri prvenstva, u pretposlednjem kolu jesenjeg dela elitnog ranga savladale su ekipu iz Bačke Palanke. U prvom meču Monika Knežević je izgubila od Eme Rečko sa 3:2, ali je potom pobedu upisala Olga Mijailović nad Zitom Davidhazi Mijatov (3:1).

Preokret za Nišlijke je donela Ivana Vejnović trijumfom nad Lilom Katonom Kovač 3:0, a pobedu je onda upisala Monika Knežević koja je savladala Zitu Davidhazi Mijatov sa 3:1 (11:8, 11:8, 7:11, 11:4).

Ivana Vejnović je izgubila od Eme Rečko rezultatom 3:2, ali je na kraju za pobedu od 4:2 trijumfovala Olga Mijailović nad Agneš Brindzom 3:0.

Josip Kolumbo je lider Superlige sa maksimalnih 8 pobeda, ispred Novog Sada koji ima meč manje. Upravo će ove dve ekipe u sredu, 11. decembra od 16 sati u Stonoteniskom domu u Nišu odlučiti jesenjeg prvaka.


Dva poraza Nišlija za vikend

Takmičari niškog Železničara su prvo izgubili od Banata sa maksimalnih 4:0, a onda je u 8. kolu poražen u Zrenjaninu od domaćeg Stenesa sa 4:1.

Niški klub sada ima polovičan učinak od po četiri pobede i poraza u osam kola i znatno se udaljio od plasmana u plej-of.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: