Zemljotres probudio Italijane: LJudi po hladnoći bežali iz domova, malter padao sa zgrada

Milica Ostojić

09. 12. 2019. u 08:56

Zemljotres jačine 4.5 stepeni po Rihteru pogodio je okolinu Firence na severu zemlje

Земљотрес пробудио Италијане: Људи по хладноћи бежали из домова, малтер падао са зграда

Twitter ياسمين عليوه@jasberry11

OD SPECIJALNOG DOPISNIKA
RIM


U provinciji Firence jutros u 4.37 sati u vise navrata tresla se zemlja u Skarperiji i San Pjero, u Mudjelu, najjači potres je iznosio 4.5 stepeni po Rihteru, na dubini od 9 kilometara.

Pročitajte još: Nova serija zemljotresa: Na udaru opet Grčka

Stanovništvo je napustilo kuće i stanove, hladno je, pada kiša i prvi smeštaj je našlo u automobilima. Nema ljudskih žrtava, ali ima oštećenja na zgradama starijeg tipa i na crkvama, evidentne su pukotine i malter koji se sručio na tim lokacijama, oštećenja su zabeležena i u mestu Barberino, a potres se osetio i u Firenci i Pistoji.

Potom je usledila serija zemljotresa manje jačine, aktiviran je operativni stab Civilne zastite, radi se na terenu da se proveri stanje škola i vrtića stoga su zatvoreni u tim mestima. Takođe su zaustavljeni vozovi na brzoj pruzi Milano-Rim dok se ne proveri stanje na linijana, ako ne bude oštećenja biće u jutrošnjim satima stavljeni u pogon.


Škole su se zatvorene u mestu Vernio, u provinciji Prato, kao mera predostrožnosti, a opštinske vlasti su naredile proveru eventualnih oštećenja na zgradama.


— ياسمين عليوه (@jasberry11) December 9, 2019

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Nikola Kostić

09.12.2019. 10:13

Opa! Doleteo milosrdni i do žabara! I nama se treslo tlo, otpadali zidovi i krovovi. Niste vi slali pomoć što nas volite, već vas grizla savest! Ali sve se polako agresoru vraća!