Stari Jokić s dabl-dablom nedovoljan Denveru, Barton tragičar, Mari promašio produžetak

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.12.19. | 23:18

Srpski centar imao 24 poena, 11 skokova i šest asistencija

Uzbudljivo, atraktivno, neizvesno! To su epiteti koji mogu da se prišiju duelu Bruklina i Denvera odigranih ove večeri, a na kraju je domaćin izašao kao bolji rezultatom. Nagetsi su imali raspoloženog Nikolu Jokića, odigrao je naš košarkaš jedan od boljih mečeva ove sezone, ali ni to nekada nije dovoljno. Džamal Mari je u poslednjim sekundama jurio, ali i promašio produžetak - 105:102.

Fantastični duel u kom pobednik nije mogao da se nagovesti sve do poslednjih sekundi rešen je tako što je Barton promašio jako bitan napad Denvera na 12 sekundi pre kraja, a onda ni Mari nije uspeo da izvuče jako težak šut.

Izabrane vesti

Sve se rešavalo u poslednja tri minuta u koja se ušlo se rezultatom 97:97 pri kom je Jokić promašio trojku. To što je Nikola promašio pogodio je Vil Barton čime je Denver došao u prednost od jednog poena, a onda je na drugoj strani Dinvidi imao dobar prodor i pogodio. Naravno, očekivao se odgovor Jokića i on je došao na 30 sekundi do kraja kada je u stilu beka prošao i pogodio o tablu. A onda je opet Dinvidi imao spreman odgovor. Koš za koš, dva majstora.

Nedostajalo je još raspoloženih igrača kod Denvera. Jokić je upisao dabl-dabl sa 24 poena, 11 skokova i šest asistencija. Mari je dodao 21 poen. Spenser Dinvidi je prostrelio 24 poena za Bruklin i bio je glavni razlog trijumfa Netsa.

Prvo poluvreme bilo je izuzetno izjednačeno. Bruklin je pokušavao da iskoristi činjenicu da igra pred svojom publikom i da tako napravi razliku, ali je Denver nekako sve vreme uspevao da se vraća i ne dopusti Netsima da se odlepe.

Kada god bi domaćin došao u prednost preko Alena, Templa ili Dinvidija, Nagetsi su imali spreman odgovor preko Džamala Marija i Nikole Jokića koji je igrao fantastično u prvom poluvremenu. Bio je pravi bastion svoje ekipe, a nije trošio previše lopti u napadu jer je u tom momentu imao šut iz igre 6/11.

Kako se igralo u prvom poluvremenu suštinski je u nastavku sve bilo isto. Bruklin je imao inicijativu tako što se i Heris uključio u igru, a Denver je uspevao da se vraća i održava u igri najviše zagvaljujući Jokiću koji jeu završnici meča upisao i dabl-dabl.

To večeras nije bilo dovoljno...

NBA - REZULTATI

Bruklin - Denver 105:102
/Dinvidi 24 - Jokić 24/

23.00: Šarlot - Atlanta

TABELE

Zapadna konferencija

Istočna konferencija

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara