Magazin savetuje žene da muškarcima daju kompliment "zvučiš kao Sokrat"

Japanski magazin koji savetuje žene da se dive muškarcima rečenicama poput: "Zvučiš kao Sokrat" ismejan je u zemlji koja je po ravnopravnosti polova među najgorima na svetu.
Magazin savetuje žene da muškarcima daju kompliment "zvučiš kao Sokrat"
Foto: Pixabay
Poznati modni časopis "JJ" mladim čitateljkama savetovao je da upoređuju muškarce s grčkim filozofom kada izgovore nešto komplikovano.
 
Fotografije stranice časopisa sa savetima objavljene na Tviteru izazvale su lavinu ismevanja, a neki komentari podsetili su da Sokrat u životu baš nije najsrećnije prošao jer je osuđen i život mu se završio kad je popio otrov.
 
Magazin je objasnio da je bazirao savete o zavođenju muškaraca na ženskom stripu u kojem se žene dive muškarcima i glume da su glupe.
 
Japan je 2018. po ravnopravnosti polova na 110. od 149 zemalja u izveštaju Svetskog ekonomskog foruma (World Economic Forum). Zemlja ne ostvaruje neki napredak na tom polju uprkos najavama premijera Šinzoa Abea da će promovisati osnaženje položaja žena.
 
Sokratu se pripisuje savet: "Svakako se oženite. Ako nađete dobru ženu, bićete srećni, a ako nađete lošu, postaćete filozof".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.