Izostao spektakl: Džošua na poene povratio svetsku titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.12.19. | 23:08

Britanac savladao borbenog Amerikanca Endija Ruiza u velikom duelu u Rijadu

Britanski bokser Entoni Džošua revanširao se Amerikancu Endiju Ruizu u borbi za prvaka sveta u Rijadu gde je slavio na poene u 12 rundi u teškoj kategoriji. Ne baš spektakularnu borbu dva fajtera gledalo je uživo 15.000 ljubitelja boksa koji su se dokopali ulaznica za meč od 100.000.000 dolara, a Džošua je na krilima podrške publike uspeo da porazi boksera meksičkog porekla koji mu je prošlog leta u Njujorku senzacionalno oduzeo titulu tehničkim nokautom u sedmoj rundi.

Iako je Džošua već u prvoj rundi furioznom serijom udaraca pocepao arkadu Ruizu, debeljuškasti bokser iz SAD-a se nije obeshrabrio. Uzvratio mu je u drugoj u kojoj je on Britancu "otvorio" arkadu, pa je nastavak doneo još bolju borbu. U trećoj rundi je Džošua kontrolisao dešavanja, ali je u četvrtoj "popio" prvo kroše pa aperkat čime je Ruiz stigao do prve runde u svoju korist.

Izabrane vesti

Peta runda donela je novi napad Ruiza na Britanca, ali je Džošua vezao dva direkta, uvećao prednost i popravio utisak kod sudija. Šesta runda ponovo je pripala Džošui koji je srednjejakim levim krošeom prosto iznervirao Ruiza. Amerikanac mu je uzvratio krošeom u sedmoj rundi, koja je ipak završena nerešenim rezultatom (10:10), dok su u osmoj obojica razmenili nekoliko udaraca, kako čistih tako i prljavih, na šta ih je i sudija upozorio.

Deveta runda donela je inicijativu Ruiza i taktičko izbegavanje klinča od strane Džošue. Dobro se Britanac kretao, znajući da ima prednost. U desetoj je Džošua nastavio da ga drži na distanci i levim direktima mu je ometao plan da napadne. Poslednje dve runde donele su poslednji pokušaj za Ruiza, bio je to napad koji je Džošua opet izbegao, otvoreno se sklanjao pa nismo videli puno zanimljivog boksa.

Ipak, sa dva jaka udarca u poslednjoj rundi Britanac je potvrdio trijumf koji su kasnije aminovale i sudije. Jednoglasno. Entoni Džošua je faktički bez ispaljenog metka povratio šampionsku titulu, ali će verovatno morati u dogledno vreme ponovo da pruži šansu Ruizu za revanš.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara