Sautgejt
Sautgejt

Engleska dobija novog štopera posle obuke u Seriji A

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.12.19. | 14:10

Geret Sautgejt razmišlja da u reprezentaciju vrati Krisa Smolinga

Otpadak u Mančester junajtedu postao je faktor stabilnosti u Romi, a moglo bi lako da se desi da od svega profitira reprezenatcija Engleske. Otišao je Kris Smoling letos sa Old Traforda, nije za njega bilo mesta u ekipi Olea Gunara Solskjera, međutim, ispalo je još bolje po 30-godišnjeg štopera, jer na Olimpiku proživljava drugu mladost, igra redovno – i dobro – te bi kruna trebalo da bude povratak u državni tim.

Tim povodom selektor Gordi albiona, u društvu pomoćnika Stiva Holanda, bio je na tribinama stadiona „Đuzepe Meaca“ sa zadatkom da se uživo uveri u formu Rominog defanzivca. I proceni da li je napredovao u odnosu na leto 2017. kad ga je poslednji put zvao pod zastavu Engleske. Kasnije je Sautgejtovo obrazloženje bilo da se tadašnji fudbaler Mančestera ne uklapa u stil igre kakav želi da igradi, prevashodno kad je reč o započinjanju akcija iz poslednje linije.
Izuzetno poštujem Krisa, iga za veliki klub, ali mi želimo da igramo na određeni način, zbog čega sam pozvao u reprezentaciju fudbalere za koje verujem da su sposobni da grade igru iz poslednje linije“, goviorio je Sautgejt.

Izabrane vesti

Možda je imao pravo, međutim, fudbal se igra u dva pravca i zaduženje štopera je, pre svega da sačuva protivničke napadače. Kako je jedan od produktivijih tandema u Evropi ove sezone, Lautaro MartinezRomelu Lukaku, ostao bez pogotka protiv Vučice u petak veče, taj zadatak je Smoling odradio perfektno. A ako negde može da nauči kako se kreće u napad iz poslednje linije onda je to Serija A.

Kris Smoling je od 2011. do 2017. odigrao 31 utakmicu za Englesku.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara