Saga Ibrahimović: Napoli čeka overu Lige šampiona, De Laurentis ruši platni rekord

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.12.19. | 13:36

Utorak je ključni dan

Prvo se javila Bolonja, računajući na prijateljstvo sa Sinišom Mihajlovićem. Zatim Milan, igrajući na kartu stare ljubavi. No, fudbal odavno nije skopčan sa emocijama, novac je glavni, često jedini faktor, pa poslednje vesti iz Italije sugerišu da Zlatan Ibrahimović ima novog udvarača u liku – Napolija.

Rimska Republika otkriva da plan kluba sa juga Italije podrazumeva najpre osvajanje makar jednog boda u utorak protiv Genka, kako bi se osigurao plasman u osminu finala Lige šampiona, a odmah zatim susret sa Šveđaninom i njegov senzacionalni, poslednjih sedmica opširno najavljeni, povratak u Seriju A.

Izabrane vesti

Navodno, Ibrina želja je da se takmiči na najvišem nivou, a to svakako jeste Liga šampiona. Zato čeka da se tim Karla Anćelotija probije u nokaut fazu, pa da tek onda sedne za sto sa Aurelijem de Laurentisom. Čak je i sam predsednik Napolija spreman da samo za ovu priliku odstupi od principa i ponudi visoku platu 38-godišnjem napadaču. Republika uverava da je spremio 8.000.000 evra na godišnjem nivou, samim tim bi Zlatana učinio najplaćenijim fudbalerom kluba, daleko nadmašivši Kalida Kulibalija (6.000.000 evra), Lorenca Insinjea (4.600.000) i Ivringa Lozana (4.500.000). Bude li Ibrahimović pristao na 8.000.000 evra postavio bi rekord u Napoliju, jer ni Gonzalo Iguain pod Vezuvom svojevremeno nije zarađivao ovoliko.

Istovremeno bi se našlo kompromisno rešenje sa samim Ibrahimovićem, jer je njegova početna ideja podrazumevala zaradu od 1.000.000 evra mesečno, kasnije je spustio apetite na 10.000.000 evra po godini, međutim, ni Bolonja, ni Milan mu ne ide evropski fudbal i, realno, daleko su od Lige šampiona za narednu sezonu. Zato Napoli deluje kao najprimaljivija opcija u ovom trenutku. I sa takmičarske i sa ekonomske strane, jer sa 38 godina teško je očekivati da Ibra, iako mu je reputacija ogromna, nađe bolje uslove.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara