Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 7. 12. 2019.

| Društvo

Vučić: Pitanje za Vladu je zašto je Babić i dalje direktor

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, N1
vucic
Uglavnom sve zna, ali ne zna za Babićevu ostavku, foto: B. A.

Iako je još pre 10 meseci, odmah nakon nesreće u Doljevcu, podneo ostavku na mesto direktora Koridora Srbije, Zoran Babić je i dalje u istoj fotelji. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da bi jedino Vlada mogla da odgovori na pitanje zašto je to tako, a on je ponovio da Babić nije vozio i da su snimci sa naplatne rampe jezivi.

10 meseci od nesreće u kojoj je stradala Stanika Gligorijević na naplatnoj rampi u Doljevcu, Babić je i dalje direktor javnog preduzeća čiji zaposleni se tereti da je vozio “škodu” koja je izazvala udes.

Iako je građane Srbije navikao da zna sve - od toga dokle se stiglo sa istragom za ubistvo pevačice Jelene Marjanović, pa do toga šta znači poluzagrljaj kineskog predsednika Si Đinpinga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije znao da objasni zašto je Babić i dalje direktor.

To je pitanje za Vladu zašto nije postavljen drugi direktor ili čekaju da mu se mandat završi zbog završetka jednog koridora. Njegov je posao, dok ne bude postavljen neko drugi, da taj posao obavlja - rekao je Vučić, a prenosi N1.

U međuvremenu je održano i prvo ročište pred Višim sudom u Nišu zbog nesreće u Doljevcu, a tu se od tužioca čulo da ni ovom pravosudnom organu Putevi Srbije nisu dostavili kompletne snimke sa naplatne rampe koji bi dali odgovore na mnoga pitanja, uključujući i ono o kojem se najviše spekulisalo - ko je vozio “škodu”. Tražili su ih 6 puta.

Vučić je već ranije rekao, a danas je ponovio da zna ko je vozio, jer je snimke video još ranije. Naglasio je da “to nije pitanje za mnoge koji neistinama, floskulama i besmislicama pokušavaju da optuže nekoga ko za nešto nije kriv”.

Dakle, vi stvarno mislite da bih ja mogao da izađem i da kažem da Zoran Babić nije upravljao tim vozilom, a da on to jeste? Meni se onda postavlja pitanje - a šta je to što posle toga ne možete da kažete, a kakva je to izmišljotina koju posle toga ne možete da izmislite? - pitao je Vučić.

Predsednik je još krajem avgusta za Glas Amerike rekao da će učiniti sve kako bi tom mediju bili dostavljeni snimci sa nadzornih kamera u Doljevcu, ali danas je ponovio da je snimak jeziv i da zato novinari ne mogu da ga vide.

Dodao je i da, i pored njegovog poziva, porodica poginule žene još nije došla da pogleda snimak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Драгослав Станисављевић- Дракче

    00:56 // 19. 12. 2019.

    ,,...Vučić: Pitanje za Vladu je zašto je Babić i dalje direktor...,,
    Па, ако ви нисте влада, онда ја као обичан грађанин се питам, зашто сте ви још увек председник.

  • dostabre

    17:56 // 8. 12. 2019.

    Ma mi se svi kopcamo na ledja. Da vidimo snimak. I da nije, to je nebitno. Ostavka je data, zasto je jos u fotelji? Ovaj misli da smo svi retardirani ko njegovi glasaci! Svi su skinuti sa vlasti, bice i ovaj, i to veoma brzo!

  • драган нешић

    16:00 // 8. 12. 2019.

    Господине Председниче,
    Снимак са пружног прелаза је језив и детаљи су одмах дати у јавност!
    А снимак са рампе? Много језивији!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: