Prve fotografije sa mesta nesreće na putu za Kopaonik: Autobus sa turistima iz Severne Makedonije se prevrnuo, 18 povređenih (FOTO)

Novosti Online/ D. Z.

07. 12. 2019. u 14:56

Usled prevrtanja autobusa u blačkom selu Pretežana na putu Prokuplje - Blace povređeno je osamnaest putnika iz Severne Makedonije

Прве фотографије са места несреће на путу за Копаоник: Аутобус са туристима из Северне Македоније се преврнуо, 18 повређених (ФОТО)

Foto D. Zečević

Usled prevrtanja autobusa u blačkom selu Pretežana na putu Prokuplje - Blace, na deonici na kojoj se izvode radovi na rekonstrukciji puta, povređeno je osamnaest putnika iz Severne Makedonije.


U nezgodi čiji se uzrok još uvek utvrđuje jedna osoba je teže povređena dok je njih sedamanaestoro koji su primljeni u prokupačkoj opštoj bolnici Dr Aleksa Savić zadobilo lakše telesne povrede.


Prema rečima Natali Nikolić, portparolke prokupačke bolnice žena koja je zadobila teže povrede kičmenih pršljenova prosleđena je na neurohirurgiju niškog KBC na dalje lečenje.


- Ostalima koji su primljeni urađena je dijagnostika i ustanovljene su lakše telesne povrede - kazala je za naš list Nikolićeva.


Inače, putnici makedonske nacionalnosti koji su putovali za Kopaonik uglavnom su prema nezvaničnim saznanjima sredovečne starosne dobi a uzrok prevrtanja autobusa još uvek nije poznat.


Foto D. Zečević

Međutim, prema dosadašnjim saznanjima na mestu nesreće kod sela Pretežana i ranije su se događale slične nesreće a deo puta od Beloljina ka Blacu i dalje je u fazi radova zbog rekonstrukcije puta tako da se prohodnost vozila sprovodi u zavisnosti od radova.

.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Miroljub

07.12.2019. 16:01

Prebrza voznja po tom sljunku. Ocigledno da to nije nasut sljunak, bar po fotografijama.

Gagi, dipl. inž. saobraćaja

07.12.2019. 16:33

Iako na internet strani JP »Putevi Srbije« piše da se na državnom putu I B reda broj 38 na relaciji Beloljin–Blace izvode urgentni radovi na održavanju habajućeg sloja i saobraćajno neuka osoba može na osnovu objavljenih fotografija da zaključi, da je u pita

Miki

07.12.2019. 16:54

gospodine radula, ako hoćeš da napraviš novi put mora da rehabilituješ stari. čemu tako ružan komentar

Sava Drugi

07.12.2019. 17:01

Novi zakon o sabraçaju je gori nego prethodni. Policija ne radi nista, samo puni pare u budzet.

Gagi, dipl. inž. saobraćaja

07.12.2019. 17:21

Iako na internet strani JP »Putevi Srbije« piše da se na državnom putu I B reda broj 38 na relaciji Beloljin–Blace izvode urgentni radovi na održavanju habajućeg sloja i saobraćajno neuka osoba može na osnovu objavljenih fotografija da zaključi, da je u pitanju kompletna rekonstrukcija tog puta. Zato se postavlja pitanje, zašto je JP »Putevi Srbije« uopšte dozvolilo da se saobraćaj odvija preko donjeg nosećeg sloja za koga se gledajući fotografije ne može reći da je dovoljno mehanički sabijen.

Ролекс.

07.12.2019. 18:04

Вожња се прилагођава према путу,а не бити паметан или неодговоран у вожњи,са путницима максимум пажња нису кромпири.

Дачо

07.12.2019. 21:24

коментарима описујемо последице, гледајте узрок