Tomaneova lepotica za srećan put u Pirej: Zvezda posle preokreta srušila hrabri Spartak (VIDEO)

Đ.Samoilović/Novosti online

07. 12. 2019. u 15:05

Fudbaleri Crvene zvezde su rezultatom 3:1 pobedili subotički Spartak u 19. kolu Superlige Srbije

Томанеова лепотица за срећан пут у Пиреј: Звезда после преокрета срушила храбри Спартак (ВИДЕО)

Foto: M.Vukadinović

ODLIČAN zalet srpskog šampiona pred najbitniju utakmicu jeseni! Iako je Spartak prvi stigao do gola, fudbaleri Crvene zvezde su brzo dodali gas, nadigrali goste iz Subotice, i dobili pravi zamajac pred utakmicu poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona protiv Olimpijakosa u Pireju - 3:1 (2:1).

Iz prvog pravog napada, Subotičani su poveli. Milošević je sa levog boka centrirao u peterac, a slabu reakcije odbrane crveno-belih iskoristio je Denković i nadskočivši Žandera glavom matirao Borjana u 21. minutu.

Pojačala je Zvezda pritisak posle vođstva gostiju, i već posle deset minuta anulirala prednost Spartaka. Marin je poslao odličnu loptu u prostor što je iskoristio Žander i postigao prvenac u dresu beogradskog kluba.

Isti tandem, režirao je preokret u 39. minutu. Na dodavanje kapitena, Žander je sa boka ubacio loptu ispred golmana Dubljanića, kojeg je nespretnom reakcijom prevario Tekijaški i loptu sproveo u sopstvenu mrežu.

Pokušao je Tomane u prvom poluvremenu da atraktivno postigne gol ali nije bio uspešan. Međutim, ono što mu nije pošlo za rukom u prvom delu jeste u drugom, i na asistenciju Marina, Portugalac je posle šest minuta drugog poluvremena "makazicama" postigao jedan od najlepših golova Zvezde ove jeseni u Superligi i dodatno začinio pobedu crveno-belih.

Promešao je karte Milojević u susretu sa Spartakom, ubacivši od početka Gajića, Žandera, Pankova i Ivanića. Kao centralna figura prvog dela susreta izdvojio se upravo levi bek Zvezde i čestim ubacivanjima stavljao na muke defanzivce ekipe sa severa Srbije, a sem slabe reakcije kod gola gostiju, odigrao je odličnih 45 minuta.

U nastavku, obe ekipe su zaigrale otvorenije i vrlo lako je Zvezda mogla da dođe i do ubedljivijeg trijumfa da su u par navrata Ben i Vukanović bolje reagovali. Isto tako, i Subotičani će imati za čim da žale, pošto su nekoliko puta bili blizu da vrate neizvesnost u meč, što je Vladan Milojević burno propratio kraj aut linije, pre svega zbog evidentnog opuštanja svog tima.

Ponovo će biti analizirane procene sudijske trojke, budući da su arbitri, čini se, u dva navrata oštetili i jedne i druge. Prvo su prekinuli akciju u kojoj je Mirko Ivanić imao čistu situaciju pred golom Spartaka zbog ofsajda, da bi zatim na drugoj strani gostima takođe poništili gol zbog nedozvoljene pozicije, koje deluje da nije bilo.

Uz Žandera, svakako treba izdvojiti i Marka Marina koji je kao i nebrojeno puta do sada plesao po travi "Marakane", teledirigovanim dodavanjima upošljavao saigrače i sa dve asistencije dao veliki doprinos novom trijumfu kojim se Zvezda učvrstila na prvom mestu domaćeg šampionata.

Sa pobedom protiv Spartaka u retrovizoru, crveno-beli se sad okreću okršaju u Pireju protiv Olimpijakosa i borbi za evropsko proleće.

Trener Vladan Milojević nije imao mnogo zamerki na račun svog sastava.

- Mogu da budem zadovoljan našim izdanjem. Nismo se snašli u prvih 20-25 minuta, ali to je pre svega jer sam hteo da probam neke igrače koji nisu igrali dugo poput Žandera, ali ostaju tri boda i idemo dalje - rekao je Vladan Milojević.

CRVENA ZVEZDA: SPARTAK SUBOTICA3:1(2:1)

STRELCI: Žander u 31, Tekijaški(autogol) u 40. i Tomane u 51. minutu za Crvenu zvezdu, a Denković u 21. minutu za Spartak. Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 3.500. Sudija: Petar Piper (Čačak) 6.

CRVENA ZVEZDA: Borjan 7 - Gajić 6,5, Milunović 6,5, Pankov7, Žander 7 (od 56. Rodić -) - Jovančić 6,5, Ivanić 7 - Ben 6,5, Marin 7,5, Vukanović 6,5 (od 68. Vulić -) - Tomane 7 (od 77. Pavkov -).

SPARTAK: Dubljanić 6 - Dunđerski 6, Otašević 6, Tekijaški 5,5, Milošević 6,5 - Jočić 6, Vidaković 6 - Obradović 6, Tufegdžić 6, Denković 6,5 (od 81. Gojkov) - Bajić 6 (od 51. Srećković).

IGRAČ UTAKMICE: Marko Marin (Crvena zvezda)


SASTAVI TIMOVA

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Žander - Jovančić, Ivanić, Ben, Marin, Vukanović - Tomane


SPARTAK: Dubljanić - Dunđerski, Otašević, Tekijaški, Milošević - Jocić, Vidaoković, Obradović, Tufegdžić, Denković - Baić


UTAKMICA JE POČELA

Meč u Beogradu je počeo.

PONIŠTEN GOL ZVEZDE

Ben je u petom minutu zatresoa mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

ZVEZDA IMA POSED

Posed je u prvih desetak minuta uglavnom na strani Zvezde. Za sada nema ozbiljnih prilika.

ZVEZDA LOŠE IZVODI SLOBODNE UDARCE

Imala je Zvezda dve prilike iz slobodnih udaraca u kratkom vremenskom razmaku. Ni Marin ni Ben nisu dobro šutirali, obojica su pogodili živi zid.

ATRAKTIVAN POKUŠAJ TOMANEA

Pokušao je Tomane aktraktivno, "makazicama" da zatrese mrežu, lopta je završila pored gola. Nedugo zatim se oprobao i Ben, njegov udarac sa ivice kaznenog prostora je izblokiran.

SPARTAK VODI

GOOOL - Spartak je poveo u 21. minutu. Milošević je dobro centrirao, Denković bio najviši u skoku i matirao Borjana.




ZVEZDA NAPADA

Posle primljenog gola Zvezda je krenula agresivnije. Napada sve više, ali ne stvara preveliku opasnost pred golom rivala.

ŽANDER ANULIRAO PREDNOST

GOOOL - Zvezda je izjednačila. Marin je odlično sačuvao loptu, pa je poslao u prazan prostor gde je utrčao Žander i onda pogodio dalji ugao za anuliranje prednosti rivala.


PROMAŠAJ BENA

Mogla je Zvezda do potpunog preokreta u 35. minutu. Loša intervencija odbrane gostiju, lopta je došla do Bena koji je sa pet-šest metara glavom šalje preko prečke.

DOBAR POKUŠAJ SPARTAKA

Imao je Spartak priliku posle kornera, Borjan je izleteo i izbio loptu, Obradović je pokušao da iskoristi to što nije na gol-liniji, ali je lopta završila daleko preko gola.

PREOKRET ZVEZDE

GOOOL - Preokret crveno-belih u Beogradu. Marin je prošao, centrirao, Takijaški je nespretno reagovao i poslao loptu u sopstvenu mrežu.


LOŠ ŠUT GAJIĆA

Ponovo je Marin lepo prošao, poslao loptu na drugu stativu gde je bio Gajić koji iz voleja šalje loptu preko prečke.

POLUVREME

Zvezda ima gol prednosti na pauzi (2:1). Poslednji napad je imao Spartak posle konrera, ali su napravili faul u napadu.

MAKAZICE TOMANEA - 3:1

GOOOOL - Kakav pogodak na "Marakani". Tomane makazicama pogađa gol Spartaka na asistenciju Marina, zbog ovoga je vredelo doći na stadion.

PRVA IZMENA KOD CRVENO-BELIH

Žander izlazi iz igre, a ulazi Rodić. Aplauzi za Brazilca, koji je danas odigrao dobar meč, čak se upisao u listu strelaca

KAKVA ŠANSA ZA SPARTAK

Šansa za Spartak. Imali su Subotičani kontru tri na jedan, Denković se na kraju odlučio da šutira i nije to najbolje uradio.


BEN POGAĐA PREČKU

Sjajna akcija crveno-belih završila se centaršutom Tomanea i udarcem Bena u prečku.


SPARTAK IGRA ODLIČNO

Velika šansa za Spartak! Milošević je sjajno uposlio Tufegdžića, koji je ostao sam na 15, 16 metara, ali je šutirao pored gola.


PONIŠTEN GOL TUFEGDžIĆA - OFSAJD

U 70. minutu je poništen pogodak Tufegdžiću. Naime, igrač Spartaka se navodno našao u ofsajdu, situacija je više nego diskutabilna.

IZAŠAO JE I TOMANE, PAVKOV U IGRI

Spartak se ne predaje, napadaju Subotičani, ali i Zvezda igra odlično. Lepa utakmica na Marakani. Izlazi Tomane, a u igri je Pavkov.

SVAĐA TUFEGDžIĆA I DENKOVIĆA

Svađa napadača Spartaka. Tufegdžić je šutirao iz izgledne pozicije, Borjan je odbranio, ali da je proigrao Denkovića, to bio bio zicer.


ZVEZDA RUTINSKI PRIVODI MEČ KRAJU

Smirili su se napadi Spartaka, Zvezda rutinski privodi meč kraju. Biće to nova tri boda za šampiona Srbije

KRAJ

Pobeda Zvezde i odlična uvertira za Olimpijakos i put u Atinu gde Zvezda igra kljulni meč u sezoni za proleće u Evropi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ratko

07.12.2019. 16:27

Svaki tim iz ove Srpske lige koji dodje u BG-d da igra fudbal protiv dva velika kluba koji misle tj nabedjeni su da su velikani Srpskog fudbala sa isto tako umisljenim igracima. Bit ce do nogu potuceni ali igrajte protiv njih otvoren fudbal bez straha i ikakvog respekta jer oni nemaju veze sa svojim predjasnjim nosiocima kluba kako pocev od uprava pa tako preko trenera i igraca. Igrajte slobodno i dobijate ih sigurno jer oni nemaju pojma o fudbalu samo ih guraju kako drzava tako i sudije. Ñ