Zvezdin zalet pred Olimpijakos 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda i Spartak otvaraju 20. kolo Superlige zbog obaveza crveno-belih u Ligi šampiona.

– Utakmica sa Spartakom je prilika da pobedom napravimo lepu uvertiru pred odlučujući meč u Ligi šampiona sa Olimpijakosom. Voleo bih da vidim ispunjen stadion – kratak i eksplicitan je „mozak“ akcija branioca titule i nedodirljivog lidera tekućeg prvenstva Marko Marin, od čije inspiracije i slobode kretanja će u dobroj meri zavisiti epilog gostovanja u Atini, gde timu iz LJutice Bogdana sledeće srede treba makar remi da bi se na proleće prestrojio u Ligu Evrope.

Sa ili bez trenera Vladana Milojevića, jer se već neko vreme spekuliše da će već na zimu napustiti klub kom je doneo dva vezana učešća u LŠ i jednu sezonu u LE, mada je alfa i omega crveno-belih Zvezdan Terzić inkognito, preko medija, demantovao takvu mogućnost, uz uveravanja da će mladi stručnjak ostati na istoj adresi do leta i završetka ugovorene saradnje.

Večiti rival kluba sa „Rajka Mitića“, Partizan, već nastupa u LE ali protiv Astane u četvrtak može samo časno da siđe sa međunarodne scene. Na stadionu Rada bi mogao i morao mnogo više, mada niko živi više ne može da predvidi kada i gde će „parni valjak“ da trokira. U domaćoj ligi to radi toliko često da već kaska 11 koraka za Zvezdom i nema gotovo nikakve šanse da prekine dvogodišnju šampionsku dominaciju komšija.

Trener Savo Milošević dobio je u medijima podršku za dalji rad, ali ne bi bilo iznenađenje ako u slučaju kiksa na Banjici ispuni sopstveno obećanje od prošle nedelje i sam napusti Humsku, gde je za nešto više od šest meseci doneo Kup trofej i povratak u LE, a Partizanov fudbal učinio ofanzivnijim i gledljivijim nego u vreme njegovih prethodnika.

Prečeste oscilacije crno-belih zato koriste preporođena Vojvodina i trećeplasirani Čukarički, pred kojima su veliki izazovi. Novosađani u ravničarskom derbiju sa visoko kotiranim TSC-om iz Bačke Topole, a Beograđani sa Proleterom, mada novosadski tim već neko vreme niže poraze. U oba slučaja kao gostujući timovi.

U isto vreme, probuđeni Voždovac će probati da iznenadi Javor u Ivanjici, niški Radnički iskoristi prednost domaćeg terena protiv Mladosti i vrati se na pravi kolosek, Napredak u duelu sa fenjerašem Mačvom potvrdi nedavni trijumf nad Partizanom, a Radnik u svojoj Surdulici prekine lošu seriju i dođe glave Inđiji.

Superliga – 20. kolo

subota

Crvena zvezda – Spartak 15.30

nedelja

Rad – Partizan 13.30

Javor – Voždovac 15.00

Napredak – Mačva 15.00

Proleter – Čukarički 15.00

Radnički (N) – Mladost 15.00

Radnik – Inđija 15.00

TSC – Vojvodina 15.00

Tabela: Crvena zvezda 49, Vojvodina 42, Čukarički 40, Partizan 38, TSC 33, Voždovac 32, Radnički (N) 28, Spartak 28, Mladost 25, Napredak 21, Javor Ivanjica 20, Radnik 16, Proleter 16, Inđija 14, Rad 11, Mačva 8.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari