Džonson izbegao Bi-Bi-Si 1Boris Džonson Foto: Daniel Irungu/EPA

Novinar BI-Bi-Si-ja Endrju Nil spustio je pogled ispred kamera u četvrtak uveče obraćajući se milionskoj publici kada je kazao da je Boris DŽonson jedini vođa glavne stranke koji nije pristao na „roštiljanje u njegovoj emisiji“.

Na kraju intervjua sa Najdželom Faražom, liderom Stranke za Bregzit, Nil je u četvrtak uveče precizirao kako je premijer izbegao emisiju.

„Već nedeljama tražimo od njega da nam kaže datum, vreme, mesto održavanja intervjua. Do sada nismo dobili odgovor. Još nije kasno. Imamo pripremljena pitanja, spremna za pećnicu, kako gospodin DŽonson voli da kaže“, kazao je Nil.

„U pitanju je poverenje, i eto zašto su ga toliko puta u njegovoj karijeri u politici i novinarstvu, kritičari, a ponekad čak i oni koji su mu bliski, smatrali nepouzdanim“, rekao je Nil i potom pročitao pitanja koja je pripremio za premijera.

Obraćanje je završio rečima: „Premijer naše zemlje ponekad će morati da se suprotstavi predsedniku Trampu, predsedniku Putinu, predsedniku Kine Si Đinpingu. Svakako nisam očekivao previše ako bi proveo pola sata stojeći naspram mene.“

U odgovoru, konzervativci su poručili Bi-Bi-Siju da „pronađe bolji format“.

Intervjui u televiziji uživo su anahroni i besmisleni, navode: „Javnosti su dosadili intervjui koji se baziraju na anketama i beskrajnim upadicama. Format je umoran i treba ga promeniti ukoliko žele da se pokrenu i dalje informišu javnost“. Konzervativni izvor je, piše Gardijan, ukazao da definitivno nisu isključili mogućnost da Nil intervjuiše DŽonsona iako je do izbora ostalo samo nekoliko dana.

Ali, konzervativci još nisu pokazali spremnost da utvrde datum intervjua.

DŽonsonovo odbijanje da pristane na intervju sa Nilom unelo je pometnju u redove laburista pre svega zbog činjenice da ih je televizija pre gostovanja njihovog lidera Korbina uverila da je DŽonson pristao na intervju. U Bi-Bi-Siju protestuju jer je osporen njihov integritet i jer su verovali da će premijer poštovati verbalni dogovor da učestvuje u intervjuu. Ministar Majkl Gouv je tvrdio da je premijer dao više od 100 intervjua tokom šestonedeljne kampanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari