Radojičić: Budžet za obrazovanje i dečju zaštitu za 2020. istorijski veliki 1Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić Foto: Beoinfo

Ulaganje u obrazovanje jedan je od prioriteta Grada Beograda istakao je gradonačelnik Zoran Radojičić i podsetio da je iz budžeta grada za 2020. godinu skoro 25 milijardi dinara opredeljeno za obrazovanje i dečju zaštitu, što je najviše do sada.

On je to kazao na svečanosti povodom 160 godina od početka rada Treće beogradske gimnazije, prenosi Beoinfo.

Obraćajući se na ovoj svečanosti, on je ukazao na veliki značaj ove prosvetne ustanove za grad Beograd. Radojičić je dodao da je tradicija važna i da mora da se neguje.

„Ono što mi imamo je ogromno bogatstvo koje moramo da negujemo. Grad Beograd je posebno ponosan na ovu insitituciju, jer iza 160 godina stoje mnoga značajna imena iz naše istorije, poput Mome Kapora, Danila Bate Stojkovića, Miće Popovića i Borislava Pekića. Takođe iza katedre su stajala velika imena kao što su Stevan Sremac, Sima Matavulj, profesor Kosta Vujić, Ljubomir Nenadović i vojvoda Živojin Mišić“, kazao je Radojičić, navodi Beoinfo.

On je istakao da treba pomenuti i decu koja idu u ovu školu, da su ona naša budućnost i na koju je posebno ponosan.

„Verujem da će ta deca biti novi naučnici, doktori i novi ponos Beograda i Srbije. Pokazalo se da su učenici Treće beogradske gimnazije po pravilu postajali veliki ljudi i ugledni građani našeg društva. Takođe veliki respekt imamo i prema nastavnicima ove gimnazije, koji rade ovaj divan i odgovoran posao, i koji ne može da se plati novcem“, ukazao je on.

Na događaju su se obratili ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktorka škole Olga Čokaš, a prisustvovali su sekretar za obrazovanje Grada Beograda Slavko Gak i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari