06. decembar  2019. 17.24  | Izvor: RTV (Jovana Kožlović)

Priznanja najboljim sportistima Vojvodine

NOVI SAD -

Najveće sportsko priznanje u pokrajini, koje dodeljuje Sportski savez Vojvodine, pod pokroviteljskom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, "Jovan Mikić Spartak", dodeljene su u Kulturnoj stanici "Eđšeg", 52. put.

video icon

sportski, savez

Sportski savez Vojvodine je za najboljeg sportistu proglasio svetskog vicešampiona u kajaku, Strahinju Stefanovića. Strelac Dejan Jokić sa dve osvojene medalje na Svetskom šampionatu u Sidneju je najbolji sportista sa invaliditetom. Najuspešniji treneri su Vladimir Jovičić iz Džudo kluba "Slavija" i Zlatko Kesler selektor parastonoteniske reprezentacije Srbije. Najbolja sportska organizacija je Stonoteniski klub "Novi Sad", a Simo Salapura generalni sekretar za sport Grada Zrenjanina nosilac je priznanja za najboljeg sportskog radnika. Spartakovu nagradu u konkurenciji sudija, dobila je bivša karatistkinja Anđelka Šavija, dok je strelkinja Ida Kabok ove godine dobila nagradu za životno delo.

Dobitnici priznanja saglasni su da je olimpijska 2020. godina jedna od najvažnijih za sve sportiste i sportske radnike koji će dati svoj maksimum da našu zemlju predstave na najbolji mogući način.