Najnovije vesti
Blic Vesti
Dačić: Kosovo je najveći političko-bezbednosni izazov Srbije

Dačić: Kosovo je najveći političko-bezbednosni izazov Srbije

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić održao je danas na Vojnoj akademiji u Beogradu predavanje polaznicima Generalštabnog i Komandno-štabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane, na temu "Uloga diplomatije u zaštiti nacionalne bezbednosti Republike Srbije".

Ivica Dačić Foto: Goran Srdanov / RAS Srbija
Ivica Dačić

Dačić je govorio o ulozi diplomatije u ostvarivanju i zaštiti nacionalnih interesa, istakavši važnost tzv. "meke moći" u savremenim globalnim kretanjima na međunarodnoj političkoj sceni, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar je upoznao polaznike Škole sa prioritetima spoljne politike Srbije i aktivnostima koje srpska diplomatija svakodnevno sprovodi u njihovoj realizaciji.

Pročitajte još

U tom kontekstu, ministar Dačić je naglasio da je pitanje odbrane teritorijalnog integriteta ključni spoljnopolitički prioritet Srbije, a pitanje Kosova i Metohije naš najveći političko-bezbednosni izazov.

Dačić je ukazao i na značaj procesa evropskih integracija i unapređenja saradnje i dobrosusedskih odnosa u cilju regionalne bezbednosti i stabilnosti.

On je izrazio zahvalnost na pozivu da održi predavanje na Vojnoj akademiji, ukazavši da je ovaj skup još jedna potvrda veoma uspešne saradnje Ministarstava spoljnih poslova sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije, koja se realizuje u duhu zajedništva i solidarnosti na brojnim zadacima sprovođenja državne politike.