Umro Đorđe Subotić 1Foto: Vojvođanski klub

U Kliničkom centru Vojvodine posle teške bolesti, 05. decembra, umro je naš antifašistički drug Đorđe Subotić, član Glavnog odbora Saveza antifašista Vojvodine.

Đorđe je bio Rumljanin, Sremac, Vojvođanin i Jugosloven. Bio je dugogodišnji predsednik Vojvođanskog kluba, poslanik Skupštine AP Vojvodine od 2000-2004. godine, i predsednik njenog Odbora za informisanje. Bio je član Saveza Komunista Vojvodine i Reformista Vojvodine, levičar, humanista, veliki borac, izuzetan prijatelj i dobar čovek, saopštio je predsednik Saveza antifašista Vojvodine prof. dr Duško Radosavljević.

Savez  antifašista Vojvodine izražava najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i saradnicima Đorđa Subotića.

Đorđe Subotić bio je čitalac, poštovalac i prijatelj lista Danas od prvog broja. Često je svoje poglede na našu društvenu stvarnost objavljivao na stranicama Danasa posebno se zalažući za dosledno ostvarivanje autonomije Vojvodine.

Vojvođanski klub povodom smrti Đorđa Subotića saopštio je da je Subotić bio njihov dugogodišnji Predsednik, autonomaš i federalista, antifašista i čovek koji se svim svojim snagama borio za Vojvodinu.

„Đorđe je bio beskompromisan i strastven borac za istinu o Vojvodini, neumoran u iskazivanju istorijske nepravde koja je Vojvodini naneta i jedan od najistrajnijih analitičara višedecenijske pljačke Vojvodine, koja ni danas ne jenjava. Tokom devedesetih, Đorđe se hrabro borio protiv proterivanja ne-Srba iz Vojvodine, posebno iz Srema, o čemu je napisao puno izuzetno argumentovanih tekstova, nakon čega je bio na udaru raznih nacionalističkih grupa“, navodi se u saopštenju povodom srmti Subotića.

„Vojvođanski klub žali za svojim istaknutim i časnim članom i nekadašnjim Predsednikom, koji je celog svog života bio levičar, antifašista, predani borac i veliki Vojvođanin“, navodi se u saopštenju Vojvođanskog kluba, koji je potpisala njena predsednica dr Branislava Kostić.

U saopštenju se dodaje da će ispraćaj za kremaciju Đorđa Subotića biti u ponedeljak, 9. decembra, u 14 časova, na Novom groblju u Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari