Tači sa Ketrin Ešton i Frankom Visnerom: Kosovo je uvek imalo koristi od pozicioniranja pored svojih saveznika

Kosovo je uvek imalo koristi od mudrosti i jasnog pozicioniranja pored svojih saveznika, rekao je kosovski predsednik Hašim Tači.

Izvor: B92

Petak, 06.12.2019.

16:46

Tači sa Ketrin Ešton i Frankom Visnerom: Kosovo je uvek imalo koristi od pozicioniranja pored svojih saveznika
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Izjava dolazi nakon susreta sa bivšim izaslanikom SAD za status Kosova Frankom Visnerom i bivšom predstavnicom EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton u Berlinu.

Izrazivši zahvalnost na njihovoj ulozi, Tači je na svom Fejsbuk profilu ukazao i na pomoć koju je Eštonova pružila Kosovu.

"Uvek je zadovoljstvo susresti se sa ambasadorom Frankom Visnerom, bivšim izaslanikom SAD za pregovore i bivšom visokom predstavnicom EU za spoljnu politku Ketrin Ešton, koja je olakšala dogovor. Oba procesa bila su važna za realizaciju težnje za nezavisnošću i konsolidaciju naše države. Kosovo je uvek imalo koristi od mudrosti i jasnog pozcioniranja pored svojih strateških saveznika. Zahvalan sam na njihovoj ulozi", napisao je Tači na svom Fejsbuk profilu, prenosi KosovoOlnline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: