Četvrtak, 29.12.2005.

15:18

I američki advokat brani Gotovinu

Američki advokat Greg Keho, koji je radio na prikupljanju dokaze protiv Sadama Huseina, pridružiće se timu branilaca Gotovine.

Izvor: Beta

Default images

Glavni branilac nedavno uhapšenog generala Luka Mišetić rekao je da je advokat sa Floride, koji je ranije radio za tužioce Haškog tribunala, "pristao da se pridruži timu branilaca". Po mišljenju Mišetića, ta odluku njegovog američkog kolege je "veliko ohrabrenje" za odbranu hrvatskog generala upravo zbog iskustva koje je stekao u Haškom tribunalu.

Tokom 2004. i ove godine, Keho je nadgledao tim od 50 advokata i istražitelja koji su istraživali masovne grobnice, genocid i druge zločine koji se pripisujui Sadamu Huseinu. Prethodno, kao tužilac Haškog tribunala, učestvovao je u izricanju presude generalu hrvatske vojske Tihomiru Blaškiću za zločine nad Muslimanima tokom rata u BiH. Blaškić je osuđen na 45 godina zatvora, ali je nakon podnošenja novih dokaza kazna preinačena na osam godina. Pošto se vreme provedeno u zatvoru računa u kaznu, Blaškić je pušten prošle godine.

Stav američkog advokata na tom suđenju učinio ga je nepopularnim u Hrvatskoj, ali Mišetić ocenjuje da to neće imati uticaja na suđenje Gotovini.

Gotovina je uhapšen 7. decembra u Španiji, nakon četiri godine bega. On je pred Haškim tribunalom optužen za zločine nad srpskim civilima izvršene tokom vojno-policijske akčije "Oluja", u leto 1995. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: