Najnovije vesti
Vesti Svet
Džonson: Poverljivi vladin dokument o Bregzitu "GLUPOST"

Džonson: Poverljivi vladin dokument o Bregzitu "GLUPOST"

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da je poverljivi vladin dokument u kome je detaljno izneto da će postojati carinske kontrole između Severne Irske i Britanije u sporazumu o Bregzitu koji je pregovarao, a koji je dobila opoziciona Laburistička stranka, "glupost".

Boris Dzonson foto EPA Foto: EPA / Promo
Boris Dzonson foto EPA

Na pitanje o carinama, propisima i pravilima o poreklu robe i kontroli između Severne Irske i Britanije, navedenih u dokumentu, Džonson je rekao da nije video dokument o kome govore i da je to potpuna glupost, preneo je Rojters.

Pročitajte još

- Na osnovu sporazuma koji imamo, možemo da izadjemo kao celovita Velika Britanija- rekao je Džonson.

Prema navodima neimenovanog vladinog izvora, dokument koji je procureo, a koji je laburistička stranka iskoristila za napad na sporazum o Bregzitu koji je postigla vladajuća konzervativna stranka, napisao je mlađi državni službenik i bio je početna procena i nije zvanično odobren.

Britanski lider opozicionih laburista Džeremi Korbin izjavio je da je imao uvid u poverljiv izveštaj vlade u kome stoji da bi postojale carinske kontrole izmedju Severne Irske i Britanije na osnovu sporazuma o Bregzitu koji je pregovarao premijer Boris Džonson.