Sreda, 28.12.2005.

16:34

Umro Stevo Žigon

Istaknuti dramski umetnik Stevo Žigon danas je iznenada preminuo u 80. godini, saopšteno je iz Narodnog pozorišta u Beogradu.

Izvor: Beta

Default images

Glumac i reditelj Stevo Žigon rođen je 1926. godine u Ljubljani. Njegov glumački opus, obiman i raznovrstan, bio je zasnovan na preciznom psihološkom portretisanju i nijansiranju složenih karaktera. Najznačajnija ostvarenja kao glumac postigao je na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorista u Beogradu, kao i u brojnim ulogama na filmu, radiju i televiziji.

Kao reditelj, Žigon je u predstavama insistirao na kontrapunktiranju literalne i scenske igre, pri čemu je posebnu pažnju pridavao značaju glumačke ekspresije.

Datum sahrane i komemoracije povodom smrti Steva Žigona biće saopšteni naknadno, navodi se u saopštenju iz Narodnog pozorišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: