U Subotici otvoren Regionalni inovacioni startap centar

Vlada Srbije nastaviće da ulaže u najnoviju tehnološku infrastrukturu potrebnu za inovacione startap kompanije, rekao je u Subotici ministar Nenad Popović. On je s mađarskim kolegom Laslom Palkovičem otvorio Regionalni inovacioni startap centar pri Ekonomskom fakultetu u Subotici, za čije opremanje je Vlada izdvojila 40 miliona dinara.

Odlični odnosi Srbije i Mađarske treba da rezultiraju boljoj saradnji privrednika koji se bave inovacijama i digitalizacijom, saglasili su se ministri za inovacije i tehnološki razvoj dve zemlje.

"Veoma je važno da ovi mladi studenti započinju ovde svoj startap biznis, da imaju podršku od strane vlade i lokalne samouprave. Da imaju finansijsku, marketinšku, mentorsku podršku. Jer oni treba da imaju odličnu ideju i energiju, a mi treba da im pomognemo da oni od te ideje dođu do rezultata koji će biti proizvod ili usluga koji izlaze na tržište, ne samo na srpsko, nego i na mađarsko i svetsko tržište", istakao je Popović. 

Palkovič je naveo da je mladima u Srbiji i Mađarskoj sada je lako da se zaposle u multinacionalnim kompanijama, što ne doprinosi domaćoj privredi.

"Zato je strateško opredeljenje mađarske Vlade da pomažemo osnivanje startap centara, odnosno pomoć mladima da započnu sa biznisom još za vremene univerzitetskog školovanja. Svesni smo da smo male države, pa smatramo da je tehnološka saradnja veoma važna za obe zemlje i na tome ćemo raditi intenzivno", napomenuo je Palkovič.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво