Nižu rekorde: Izvezli 26,7 milijardi kubnih metara gasa

Rusija je u ovoj godini povećala proizvodnju gasa za dva odsto u poređenju sa 2018, na 740 milijardi kubnih metara, kaže ministar energetike Aleksander Novak.

Svet

Izvor: klix.ba

Petak, 06.12.2019.

08:45

Nižu rekorde: Izvezli 26,7 milijardi kubnih metara gasa
Foto: Depositphotos, photojimdp

"Radi daljih pouzdanih isporuka domaćim i stranim potrošačima, proizvodnja gasa nastavlja da raste. Ove godine očekuje se da će stopa porasti za dva odsto u poređenju sa prošlogodišnjim rekordom gasne industrije i da će dostići oko 740 milijardi metara kubnih", rekao je Novak.

On je dodao da Rusija ostvaruje impresivan uspeh na tržištu tečnog prirodnog gasa, preneo je TASS.

"Nadamo se da će do kraja godine izvoz gasa biti povećan za blizu 44 odsto i da će dostići oko 39 milijardi metara kubnih", rekao je ruski ministar energetike, prenosi Klix.

Tokom 2018. godine, proizvodnja gasa u Rusiji porasla je za 4,9 odsto u odnosu na prethodnu godinu i dostigla je 725 milijardi metara kubnih. U istom periodu izvoz je povećan za 70 posto i dostigao 26,7 milijardi metara kubnih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: