SEKTE SKRNAVE GROBOVE: Otkopali telo učiteljice i ukrali njenu lobanju, krst i deo sanduka! JEZIV PRIZOR U BANOVCIMA
Foto: Printscreen

BIZARNO

SEKTE SKRNAVE GROBOVE: Otkopali telo učiteljice i ukrali njenu lobanju, krst i deo sanduka! JEZIV PRIZOR U BANOVCIMA

Crna Hronika -

Grob učiteljice Dragice Kristić, koja je pre 25 godina sahranjena na lokalnom groblju u Starim Banovcima, otkopan je u sredu i iz njega je izvađena lobanja zajedno s krstom koji je bio iznad!

Kako saznajemo, radnik Javnog preduzeća „Čistoća“ nakon dolaska na posao zatekao je stravičan prizor na grobnici porodice Kristić.

- Prestravljeni radnik je odmah obavestio nadležne. Podignuta je najpre nadgrobna ploča, grob je bio iskopan, i to naročito u predelu glave, koja je izvađena zajedno s krstom, delovima sanduka i krsta koji su tu bili pohranjeni pre 25 godina - kazao je za lokalne medije Jovan Gagrica, direktor JKP „Čistoća“ iz Stare Pazove.

Uznemirujući  prizor... Oskrnavljen  grob
Uznemirujući prizor... Oskrnavljen grobfoto: Printscreen

- Pošto su Stari Banovci malo selo u opštini Stara Pazova i stanovnici se skoro svi međusobno poznaju, vest da je neko otkopao grob pokojne učiteljice sve je zaprepastila. Zasad se ne zna šta je razlog ovog čina, a kruže dve verzije ovog slučaja.

- Zasad se sumnja da iza ovog gnusnog čina stoje ili pripadnici neke sekte, ili razbojnici koji su posumnjali ili čuli da je pokojnica pre 25 godina sahranjena s vrednim nakitom. Bilo je slučajeva skrnavljenja spomen-ploča i grobnih mesta, ali otkopavanje tela pokojnika se ne pamti u ovom delu Srema. Razloge i počinioce ovog dela utvrdiće istraga koja je u toku - kaže izvor.

Meštani šokirani Ovo je užasno!

Stanovnici ovog sela pored Dunava bili su šokirani vešću da je neko otkopao grob i odneo nečiju lobanju.

- Bože sačuvaj, to je prvi put da sam čula za tako nešto! Katastrofa, možda je u pitanju neka sekta, jer ne znam šta bi tražili u grobu gde žena počiva 25 godina - kaže jedna meštanka, dok druga dodaje da je ovo „bizarno i užasno“.

On dodaje da će vlasnici grobnog mesta, odnosno naslednici pokojne učiteljice biti pozvani na saslušanje.

- Policija veruje da će više informacija o mogućim motivima ovog gnusnog zločina biti poznato nakon što se ispitaju vlasnici groba. Pokrenuta je istraga za počiniocima, a o svemu je obavešten i nadležni tužilac - završava naš sagovornik.

Kurir.rs / Branka Travica

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track