Milojević pred Partizan: Da vidimo gde se nalazimo u odnosu na najbolje timove

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.12.19. | 17:02

„Daćemo sve od sebe da napravimo iznenađenje“, ističe prvotimac Luka Ašćerić

Otvaranje novog kola u ABA ligi donosi nam mali gradski derbi u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu. Ekipa Mega Bemaksa pokušaće da na svom parketu dođe do iznenađenja protiv Partizana, koji nastavlja borbu za plasman u plej-of. Ružičasti tim osokoljen ulazi u novu nedelju na Jadranu, pošto je minulog vikenda ostvario izuzetno važnu pobedu u poslednjoj sekundi protiv Igokee trojkom Blaža Mesičeka.

Trener Mege, Dejan Milojević, istakao je da će protiv Partizana pokušati da dođe do novog iznenađenja, koje bi ekipi dosta značilo za nastavak sezone.
„U petak dočekujemo Partizan koji ima izuzetno kvalitetnu ekipu i dubok roster. Jedni su od favorita za osvajanje ABA lige i ovakve utakmice su odlične za nas da vidimo gde se nalazimo u odnosu na najjače timove. Nama je dosta značila pobeda u Laktašima u prošlom kolu, kao i način na koji smo došli do nje i sigurno je da smo se kao ekipa dodatno podigli. Protiv Partizana moramo da odigramo agresivno u odbrani uz veliku energiju na terenu, a za šta će to biti dovoljno na kraju, ostaje da vidimo. Sigurno je da želimo da se predstavimo u što boljem svetlu i verujem da će publika u hali imati priliku da uživa u dobrom meču“, istakao je Milojević.

Izabrane vesti

Mega nije najbolje ušla u novu sezonu na Jadranu, pošto nakon devet kola ima svega dve pobede i nalazi se tik iznad opasne zone. Ipak, pobeda nad Igokeom mogla bi da bude odličan putokaz ka znatno boljim partijama u nastavku sezone. Što se ekipe Partizana tiče, i oni su u sezonu ušli prilično promenljivo, ali se kockice polako sklapaju, pa crno-beli mogu da se pohvale učinkom od šest trijumfa i tri poraza u dosadašnjem toku takmičarske godine.

Luka Ašćerić

Dva tima su se već sastala ove sezone na ABA Superkupu u Zagrebu, a kao bolji iz meča je tada izašao Partizan, koji je slavio rezultatom 86:73. Mega je tada odigrala sasvim solidno prvo poluvreme, ali su ih problemi na šutu sa linije za slobodna bacanja tada koštala nešto boljeg rezultata.

Jedan od predvodnika Mege u novoj sezoni, Luka Ašćerić, nada se punoj hali i odličnoj atmosferi, kao i da će zajedno sa saigračima uspeti da uvede Partizan u ritam koji im odgovara.
„Već se odlično poznajemo sa Partizanom, pošto smo igrali protiv njih na Superkupu, ali ovaj meč će biti dosta drugačiji. Partizan je kvalitetna ekipa koja može da bude dominantna, ako uvede protivnika u svoj ritam. Na nama je da pokušamo da kroz agresivnu odbranu i energiju uvedemo meč u ritam koji nama odgovara. Pored toga moramo da budemo skoncentrisani i da poštujemo dogovor iz svlačionice, pošto ekipa kao što je Partizan kažnjava svaku grešku na parketu. Svakako ćemo dati sve od sebe da napravimo iznenađenje, a ja se nadam dobroj atmosferi i punoj hali u petak. Pokušaćemo da se odužimo navijačima na terenu“, rekao je Ašćerić.

Foto: ABA liga (KK Mega Bemax / Ivica Veselinov)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara