Novosti

Počela proizvodnja prvog "Volkswagenovog" SUV kabrioleta

Počela proizvodnja prvog "Volkswagenovog" SUV kabrioleta
Foto: Wolksvagen promo | Počela proizvodnja prvog "Volkswagenovog" SUV kabrioleta

U fabrici u Osnabriku na sjeverozapadu Njemačke počela je proizvodnja jednog neobičnog "Volkswagenovog" modela.

T-Roc Cabriolet jedan je od rijetkih SUV automobila s otvorenim krovom na tržištu, pored kabriolet verzije Range Rovera Evoque, koja je predstavljena prije nekoliko godina.

Zanimljivo je da VW grupacija u pogonu u Osnabriku izrađuje i sportski model Porsche Cayman, kome se na proizvodnim trakama sada pridružio T-Roc Cabriolet.

Ovaj SUV s otvorenim krovom baziran je na standardnoj verziji Volkswagena T-Roc, a u kabrio varijanti automobil ima jedan par vrata manje.

Kupci će moći da biraju između dvije pogonske opcije. Osnovnu verziju pokreće 3-cilindarski 1.0 turbo-benzinac sa 115 KS (85 kW), a oni koji žele nešto veću snagu mogu da se opredijele za 4-cilindarski 1.5 TSI koji proizvodi 150 KS (110 kW).

Snaga se u obje verzije šalje isključivo na prednje točkove. Manuelni mjenjač sa šest brzina je standardna opcija, a uz doplatu se može narućiti 7-stepeni automatizovani menjač sa duplim kvačilom.

U "Volkswagenu" navode da se pokretni platneni krov može spuštati ili podizati i u vožnji, ali samo do brzine od 30 km/h, a kupci mogu da odaberu jedan od ponuđena dva paketa opreme - Style i R-Line.

Prve isporuke predviđene su za proljeće 2020. godine, kada će vlasnici ovog kabrioleta moći da uživaju u vožnji sa spuštenim krovom.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije