Vesti

0

Bivši ministar iz Srpske liste osuđen na dve godine zatvora zbog izjave o Račku

Autor: SA

Izvor: Beta

Bivši ministar iz Srpske liste osuđen na dve godine zatvora zbog izjave o Račku

Izvor: Foto: Beta/Armenija Zajmi Besevic


Kako je za portal KoSSev potvrdio Todosijevićev advokat Nebojša Vlajić, bivši ministar kosovske vlade iz Srpske liste je osuđen zbog izjave koju je dao u Zvečanu povodom 20. godišnjice NATO agresije na Jugoslaviju.

"Povod za agresiju na našu zemlju bila je takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao. Činili su zločine pre NATO agresije, ubijali dobre srpske domaćine na svom radnom mestu. Svoj krvavi pir nastavili su i tokom agresije, a nakon toga i dolaskom takozvane mirovne misije na Kosovo i Metohiju", izjavio je tada Todosijević.

Njegov advokat najavio je da će se odbrana žaliti na tu presudu.



Đurić: Prištinsko pravosuđe nanelo nesagledivu štetu procesu pomirenja

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da je osudom bivšeg ministra administracije i lokalne samouprave u Vladi Kosova Ivana Todosijevića na dve godine zatvora prištinsko pravosuđe nanelo "nesagledivu štetu procesu pomirenja na Кosovu i Metohiji".

Đurić je ocenio da je presudom Todosijeviću koji je "na osnovu istorijskih činjenica, izrekao ono što svaki Srbin zna i oseća" srpskom narodu na Кosovu "suspendovano pravo na slobodu mišljenja i govora".

"Ivan Todosijević je danas i zvanično postao žrtva aparthejda zbog smelosti da govori istinu i država Srbija će mu pružiti svaki vid zaštite od progona", naveo je Đurić u saopštenju.

Đurić je rekao da srpski narod niko ne može sudskim presudama i dekretima "primorati da prihvati isfabrikovane interpretacije prošlosti i zatvori oči pred nepobitnim istinama o izmišljenom zločinu nad civilima u Račku". 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR