Novi optimizam orzanizuje skup povodom dodele nagrade Dobar primer Novog Optimizma u Valjevu 1Foto: Novi optimizam

Prvi skup povodom dodele nagrade Dobar primer Novog Optimizma za 2019. godinu uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću i profesorki Biljani Stojković održaće se 6. decembra u Valjevu.

Program počinje u 18 časova na Gradskom trgu, a nastaviće se u 19 sati isped kuće i u kući Aleksandra Obradovića.

Serija događaja posvećena laureatima i nagradi ove godine počinje u Valjevu, gradu u kom je Aleksandar Obradović, radnik i uzbunjivač, ukazujući na zloupotrebe u svojoj fabrici „Krušik“, pokazao kako se štiti istina, ali i javni interes. Obradović je dao nemerljiv doprinos oslobađanju od straha budućih uzbunjivača, ali i svih građana koji su suočeni sa pritiscima i unižavanjem dostojanstva, navodi se u saopštenju Novog optimizma.

Za sve aktiviste, predstavnike medija i druge građane koji žele da prisustvuju događajima, Novi Optimizam je obezbedio organizovan prevoz iz Beograda i Novog Sada za Valjevo. Polazak iz Beograda je zakazan za 15 časova, a mesto okupljanja je na glavnom parkingu kod Sava centra. Povratak je organizovan odmah po završetku događaja.

Svi koji su zainteresovani, za zajednički odlazak u Valjevo mogu da se jave na [email protected] kako bi organizatori imali informaciju o broju mesta.

Novi optimizam poziva građane da potpišu peticiju za puštanje Aleksandra Obradovića na slobodu. Prikupljanje potpisa organizuje se u okviru inicijative “Nova solidarnost”  u sledećim terminima:

06.12.2019. – Valjevo, za vreme događaja, od 18 do 21 čas (pokret „1 od 5 miliona“ i Novi Optimizam)

07.12.2019. – Zrenjanin, ispred New Yorker-a, od 11 do 13 časova (Građanski preokret i Novi Optimizam)

08.12.2019. – Novi Sad, Zmaj Jovina 2, od 16 do 18 časova (Most solidarnosti i Novi Optimizam)

10.12.2019. – Beograd, ispred UK Stari grad, Kapetan Mišina 6a – za vreme dodele nagrade Dobar primer Novog Optimizma od 19 do 22 časa (pokret „1 od 5 miliona“ i Novi Optimizam)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari