GOCA TRŽAN ZA KURIR: Rešavam ljubavne probleme Leninim drugaricama
Foto: Dado Đilas

Intervju: POSTALA OMILJENA MAMA

GOCA TRŽAN ZA KURIR: Rešavam ljubavne probleme Leninim drugaricama

Stars -

Vrh: Ćerkini prijatelji dolaze kod nas da ih savetujem. Ja sam im kao super za sve probleme. Trudim se da budem dostupna i tada nisam Goca Tržan, već Lenina mama

Goca Tržan važi za jednu od najotvorenijih ličnosti na estradi. Nedavno je privukla v pažnju kada je pružila podršku ženama žrtvama nasilja i ispričala da je i sama prošla kroz taj pakao. U intervjuu za Kurir detaljnije je govorila o tome, ali i o odnosu s ćerkom Lenom, koja je u tinejdžerskim godinama, kao i o odnosu sa 14 godina mlađim suprugom Rašom Novakovićem.

Sama se sređuješ za svako gostovanje i nastup, a o tome snimaš i vlogove. Da li si razmišljala da pokreneš neki biznis, školu šminkanja?

- Razmišljala sam da pokrenem kurs. Samo da to dođe na red, imam toliko obaveza, na svim sam frontovima. Ne mogu da postignem. U šminkanju je dobra zarada, ali ja sam svakako ženama htela da priredim neki plezir, da nauče same da se šminkaju.

U jednom od videa koje si snimala govorila si i o nasilju nad ženama, koje si i sama doživela. Koliko je bilo teško otvoreno pričati o tome?

- Želela sam da pričam o tome, ali pod mojim uslovima. Kod nas se o tome piše uglavnom samo kad se desi neki zločin, retko kada se u suštini vodi računa da nema nasilja nad ženama. Najgore je što odmah krenu komentari „e, ona je bila kurva, je*ala se ovako, onako“. Sve je to nasilje, samo je to verbalno nasilje, o kome bi svi trebalo da vodimo računa! Nije mi bilo teško da se ogolim, jer ako sam uspela da pomognem jednoj ženi, bilo je vredno.

Da li su ti se javljale žene nakon što si pričala o tome?

- Dobijala sam dosta poruka zahvalnica. Mene one gledaju kao podršku, kao nekoga ko govori sve što one misle, a nemaju hrabrosti da kažu ili su sputane na bilo koji način. Tako da, ja sam uvek tu da pomognem ugroženima.

Tvoja ćerka Lena je sada u tinejdžerskom dobu. Kako se nosiš sa time?

- Lena ne radi ništa strašno, ništa što druge roditelje ne pogađa. Nije željna medijske pažnje. Naprotiv, želi da se skloni i sakrije, i to mi je drago. Meni je samo škola važna i ne znam o čemu bi u tim godinama s decom trebalo da raspravljamo. Nedavno me je, pošto pevam na trgu u Pirotu za Novu godinu, pitala da li može da napravi žurku kod kuće. Samo sam je pogledala i rekla: „Ne“. Da smo mi tu, bilo bi okej da pozove drugare, ali ovako - nikako. Njene drugarice i drugovi dolaze kod nas kad imaju neke „ljubavne probleme“, pa se sa mnom savetuju. Ja sam im kao super da im rešim sve probleme. Trudim se da budem dostupna i tada nisam Goca Tržan, već Lenina mama.

Da li je imala problema u školi jer je tvoja ćerka?

- Nije imala problema, tipa da je neko kinji, ali imala je susret s tim da joj kažu „tvoja mama je ovakva i onakva“. Ali to je sasvim normalno, to se dešava i deci koja nemaju poznate roditelje. Prosto, deca, kad se svađaju, ne biraju sredstva i umeju da budu pogana, zla i gruba. Ali Lena se nije žalila.

Tokom intervjua gotovo da nisi spomenula supruga Rašu.

- Iznenadio me je putovanjem života - idemo u Indoneziju. U pitanju je Raja Ampat, rajsko mesto za ronioce. Biće skuba dajving, ronjenje s bocama, ajkulama. Definitivno omiljeno putovanje.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs / Jelena Stuparušić

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track