05. decembar  2019. 00.15  | Izvor: Tanjug

Vasić: Optužnica za Markovića "tanka" i za osnovanu sumnju

KOSOVSKA MITROVICA -

Advokat Dejan A. Vasic, branilac jednog od osumnjičenih za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, izjavio je "da ima utisak da je podignuta optužnica u vezi sa ovim slučajem isforsirana i da je "tanka" čak i za osnovanost sumnje".

Vasić je rekao da je danas imao uvid u optužnicu Specijalnog tužilaštva Kosova, odnosno u deo koji se odnosi na njegovog branjenika Dragišu Markovića iz Mitrovice.

pravo pravda sudstvo sudjenja sudjenje

"Ono što je uočljivo je da je on optužen, jer je navodno odao 'tajnu informaciju' da je ubijen Oliver Ivanović, kada je navodno nekoga zvao da mu javi. To uopšte nije istina, već je znao ceo svet", kazao je Vasić za KosovoOnlajn.

Kako kaže, tužilaštvo je isforsiralo optužnicu da bude veliki broj optuženih, a suštinski sve je vrlo tanko, čak i za osnovanost sumnje, a ne za ozbiljno optuženje.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv šest osoba koje se terete za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića 16. januara 2018. ispred sedišta GI SDP u Severnoj Mitrovici.

Srodne vesti