Klopova B divizija udara baš jako! Origi terorisao Everton, Liverpul se igrao i ćao Marko Silva (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 04.12.19. | 23:08

Šest golova u prvom poluvremenu, Šaćiri, Mane i Vajnaldum kompletirali pobedu Redsa, Rišarlison i Majkl Kin ublažili poraz - 5:2 (4:2)

Nepotrebno je da vam svake sedmice dosađujemo s pričama da je “ovo ta sezona“, pustićemo Liverpul da to radi umesto nas! Ako se moć jednog tima koji pretenduje ka šampionskoj kruni ogleda po tome kako reaguje u kriznim momentima i da li uzima bodove kada je pritisak najveći, onda u tu jednačinu mora da bude uključena i realna snaga onih koji svoju šansu čekaju iz drugog plana. Ako ovo nije sezona u kojoj je Jirgen Klop uspeo da poklopi sve energije unutar tima, onda ne znamo koja će biti! Jer, Klopova “B divizija“ tuče jako kao da su na terenu sve one najjače karike. Doduše, protiv ovakvog Evertona, gde svi šavovi pucaju u danima možda i najveće klupske krize poslednjih godina, nije ni bilo potrebno da Klop izvede najjači sastav. Zato konačni rezultat i jeste - 5:2 (4:2).

Jedno od najluđih, a možda i najbolje poluvreme ove sezone u Premijer ligi videli su gledaoci na krcatim tribinama Enfilda! Šest golova, uz mnogo više razloga da većina bude prezadovoljna onim što su Redsi napravili i kako su zapravo “pokvarili“ instituciju derbija Mersisajda. Na kraju je palo sedam golova, a fudbaleri Evertona molili su Svevišnjeg da sudija Majk Din što pre svira kraj i završi agoniju u kojoj će glavom verovatno platiti Marko Silva. Odavno je pod enormnim pritiskom Portugalac zbog serije katastrofalnih rezultata, a ovaj poraz zaista bi mogao da mu bude poslednji na klupi Karamela, koje su ove večeri bile jako gorke...

Izabrane vesti

Tri godine pošto je doživeo nezgodnu povredu skočnog zgloba kada ga je nenamerno nagazio Rodrigo Funes Mori, Divok Origi nije oprostio Evertonu! Posle onog glavometa u šestom minutu nadoknade kojim je rešio prethodni derbi Liverpula, Origi je sa nova dva pogotka - četiri otkako se vratio na teren posle povrede - terorisao Karamele i najavio ubedljivu pobedu, te nastavak serije pobeda za dalji procvat Liverpula. 

Klopova odluka da malo odmori pojedine nosioce igre ispostavila se kao najbolja moguća u ovom trenutku. Uz Origija je na bokovima imao podršku od Džerdana Šaćirija i Sadija Manea kao jedinog člana ubitačnog trozupca, dok su iza njih u veznom redu operisali Džejms Milner, Adam Lalana i Žoržinjo Vajnaldum koji će izvesno još neko vreme menjati Fabinja u startnoj postavi. Na terenu se nije osetilo da Liverpulu fali nekoliko važnih igrača. Nedugo pošto je upisao prvi od dva gola Šaćiri je pronašao put do mreže, a u tih 17 minuta utakmice svoju drugu asistenciju poslao je upravo Mane!

Ali, to je samo bio početak ludila koje je trajalo 48 minuta aktivne igre, sa tri minuta nadoknade. Majkl Kin je zatresao mrežu još jednog rezerviste Adrijanamenjao "crvenog" Alisona –, posle čega je Origi vrhunskim potezom iskoristio asistenciju Dejana Lovrena i još jednom matirao Džordana Pikforda. A onda su usledila i dva brza gola na ulazu u nadoknadu, gde je s jedne strane odličnu partiju krunisao Mane, dok je dah života udahnuo Rišarlison.

Međutim, Everton nije mogao više od toga. Sve se završilo na tome da su Lukas Dinj i Rišarlison, onda i Mojze Ken u samom finišu ispustili tri dobre šanse, što je na kraju surovo kaznio Vajnaldum za ukupnih 7:2. Dugo će svi u Evertonu pamtiti ovaj udarac, a u Liverpulu s posebnom emocijom ako u maju bude te titule...

PREMIJER LIGA - 15. KOLO

Utorak

Kristal Palas - Bornmut 1:0 (0:0)
/Šlup 76/

Barnli – Mančester Siti 1:4 (0:1)
/Brejdi 89 – Žezus 24, 50, Rodri 68, Marez 87/

Sreda

Čelsi - Aston Vila 2:1 (1:1)
/Abraham 24, Maunt 48 – Trezege 41/

Lester - Votford 2:0 (0:0)
/Vardi 56pen, Medison 95/

Mančester Junajted - Totenhem 2:1 (1:1)
/Rašford 6, 49pen – Ali 39/

Sautempton - Norič 2:1 (2:0)
/Ings 22, Bertrand 43 – Puki 65/

Vulverhempton - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Dendonker 23, Kutrone 86/

Liverpul - Everton 5:2 (4:2)
/Origi 6, 31, Šaćiri 17, Mane 45, Vajnaldum 90 – Kin 21, Rišarlison 45+3/

Četvrtak
20.30: (1,95) Šefild Junajted (3,40) Njukasl (4,10)
21.15: (1,60) Arsenal (4,00) Brajton (5,60)

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara