Žoze i Teatar košmara! Junajted se razleteo, Rašford potpisao prvi Murinjov poraz (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sre. 04.12.19. | 22:25

Mladi napadač s dva gola rešio derbi, ali šta je Dele Ali napravio od Freda i Janga - 2:1 (1:1)

Može Žoze Murinjo da ode sa Teatra snova, da nestane iz fudbalskog života punih jedanaest meseci, ali za njega će očigledno još dugo biti Teatar košmara! Vratio se Posebni u svoj nekadašnji dom bezmalo godinu dana pošto je s njega proteran, na to mesto zločina gde je procenjeno da nije dovoljno dobar, ali nit' je dočekan raširenih ruku, nit' je imao razloga da bude zadovoljan posle dva sata derbija. Njegov Totenhem nije uzeo bod(ove), a nije se baš ni proslavio. Naprotiv! Junajted je večeras ličio na kaznenu ekspediciju iz nekih srećnijih vremena, a ne na sastav s kojim Ole Gunar Solskjer ne može da pobedi Aston Vilu, Astanu, Šefild junajted, Bornmut... Pobeda s potpisom Markusa Rašforda apsolutno zaslužena, a mogla je samo da bude i mnogo ubedljivija - 2:1 (1:1)!

Da se nije dogodili oni oni šokovi protiv Aston Vile i Šefilda, Junajted je mogao da dođe nadomak četvrtog mesta i izvrši veći pritisak na Čelsi, ovako Đavoli će ostati samo tim koji često igra najbolji fudbal protiv najtežih protivnika, a bodove prosipa tamo gde nikako ne bi smeo. Ne, ako želi da se vrati u realnu borbu za Ligu šampiona. Svim silama klub u smeru vraćanja elitnog sjaja gura Markus Rašford, kome očigledno nije bitno koju poziciju igra, samo dok mu je Solskjer trener i golovi sami padaju! Ovog puta dva, a mogao je možda da upiše bar još jedan, jer je tako delovao na odbranu rivala. 

Izabrane vesti

Momak za koga se Žoze Murinjo svojevremeno mnogo založio i branio ga na sve moguće načine večeras je bio Totenhemov dželat za prvi poraz u eri Žozea Murinja. Pevci su odigrali daleko najslabiju utakmicu otkako ih je Portugalac uzeo pod svoje. Na stranu to što je Totenhemova odbrana ponovo bila porozna i opet dozvolila tačno dva gola, napadački Pevci su bili gotovo sterilni. Istorija je nastavila da piše čudnu priču kada su dvojica najboljih Totenhemovih strelaca, Hari Kejn i Hjong Min Son, nasuprot Mančester junajteda. Engleski golgeter ponovo je bio neprimetan protiv Junajteda i u svom desetom okršaju ostao je na učinku od samo dva gola, dok Son i dalje nikada nije zatresao mrežu Crvenih đavola. Kada ta dva podatka uparite sa odbranom koja pod hitno mora da doživi određene promene, jasno vam je zašto je Totenhem izgledao kao izgubljen slučaj, pre nego tim koji se ravnopravno bori za bodove... Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da je jednu od dve prave, ozbiljne šanse Totenhem imao kod izjednačujućeg pogotka s majstorskim potpisom Delea Alija, da bi ponovo rođeni vezista u nadoknadi umalo ohladio Old Traford novim prelepim potezom u kojem je David de Hea izvukao maksimum kako bi sprečio šokantan rasplet. 

Morao je Solskjer da menja određene stvari u igri kako bi pokušao da probudi ekipu i ostvari prvu pobedu posle skoro mesec dana. Kapiten Ešli Jang vratio se u startnu postavu, a kraj Danijela Džejmsa u ofanzivnom trilingu stali su Džesi Lingard i Markus Rašford, dok je talentovani Mejson Grinvud zaslužio prvi ligaški start zbog povrede Antonija Marsijala. Murinjo je malo toga prepuštao slučaju i ostao je, manje-više, veran timu koji mu je doneo prethodne rezultate. Ovog puta to nije bio slučaj. Najslabije karike bili su igrači koji su očigledno dobili veliko Murinjovo poverenje – Hari Vinks kao jedan od dvojice u vezi, te Jan Vertongen koji je opet počeo na levom defanzivnom boku ispred Denija Rouza.

Mančester junajted se od uvodnih taktova utakmice opredelio za ofanzivni pristup u kojem je brzo počeo da krcka i ovako osetljivu odbranu Totenhema. Tako je i došao prvi od dva gola Rašforda, posle loše reakcije defanzivnije linije, a pogotovo Davinsona Sančeza, koji je lošom intervencijom otvorio prostor iz kojeg je Rašford uputio udarac i zatresao mrežu. Gol ide na dušu i nespretnog Paula Gazanige, ali se argentinski golman kasnije iskupio serijom odbrana od kojih su neke bile izvanredne.

Pravi rafal ispalili su Rašford i Lingard u periodu od 25. do 29. minuta, kada je Gazaniga stavljen na najozbiljniji test. Ovog puta je izašao kao pobednik, što je Totenhemu dalo krila da malo krene napred. Gol za izjednačenje stigao je posle prve ozbiljne prilike na utakmici. Orije je uputio centaršut iz kojeg je Ali obesmislio Fredovo i Jangovo postojanje na terenu i u maniru najvećih egzekutora matirao De Heu. Zahvaliće Ali Murinju što mu je našao žicu, jer mu je ovo četvrti gol u poslednje tri utakmice.

Nastavak utakmice ponovo je pripao Junajtedu. Razmahali su se Đavoli, pritiskali rivala, da bi posle 47 sekundi u nastavku Rašford prvo lako pretrčao Orijea, onda i ušao u duel sa Sisokom od kojeg je izvukao kontakt dovoljno jak da bude ocenjen za najstrožu kaznu! Tako je Rašford krunisao odličnu partiju i tada već zaokružio Junajtedovu pobedu.

Imao je Totenhem svega još jednu dobru šansu da ugrozi De Heu pre onog Alijevog u sudijskom dodatku. Pucao je Son, ali mu se na putu prvenca isprečio Fred koji je intervenciju proslavio kao da je on postigao gol... Junajtedovi napadi bili su do kraja nešto svedeniji, dva puta je sreću oprobao Džejms, ali mu je Gazaniga u oba navrata pročitao nameru.

Kasnije je i Solskjer odigrao taktički, pa Grinvuda zamenio Andreasom Pereirom, onda i Lingarda Lukom Šouom, što je značilo maksimalno defanzivni pristup do kraja. Žoze je probao da s Kristijanom Eriksenom još jednom promeni situaciju na terenu, ali to se nije desilo.

Junajted je potpuno zasluženo odneo tri boda i konačno ostvario pobedu!

PREMIJER LIGA - 15. KOLO

Utorak

Kristal Palas - Bornmut 1:0 (0:0)
/Šlup 76/

Barnli – Mančester Siti 1:4 (0:1)
/Brejdi 89 – Žezus 24, 50, Rodri 68, Marez 87/

Sreda

Čelsi - Aston Vila 2:1 (1:1)
/Abraham 24, Maunt 48 – Trezege 41/

Lester - Votford 2:0 (0:0)
/Vardi 56pen, Medison 95/

Mančester Junajted - Totenhem 2:1 (1:1)
/Rašford 6, 49pen – Ali 39/

Sautempton - Norič 2:1 (2:0)
/Ings 22, Bertrand 43 – Puki 65/

Vulverhempton - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Dendonker 23, Kutrone 86/

Liverpul - Everton 5:2 (4:2)
/Origi 6, 31, Šaćiri 17, Mane 45, Vajnaldum 90 – Kin 21, Rišarlison 45+3/

Četvrtak
20.30: (1,95) Šefild Junajted (3,40) Njukasl (4,10)
21.15: (1,60) Arsenal (4,00) Brajton (5,60)

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara