Madridski Atletiko pazario u brazilskom Atletiku

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.12.19. | 22:01

Bruno Gimaraeš u transferu vrednom 30.000.000 evra

Iz jednog Atletika u drugi, samo što će promeniti i zemlju i kontinent. Madridski Atletiko je pazario pojačanje za zimu, a dovodi ga iz Brazila. Kako pišu mediji iz Južne Amerike, sve je završeno i Bruno Gimaraeš, vezista Atletiko Paranaensea nastaviće karijeru od januara u Španiji.

Velika je bila potera za 22-ogodišnjim vezistom, koji je eksplodirao ove sezone u Brazilu. I novi prvak Južne Amerike Flamengo nije štedeo novac da dovede Gimaraeša, ali zov Evrope, Lige šampiona, privukao je, ipak, olimpijskog reprezentativca Selesaa.

Izabrane vesti

I još jedna bitna stvar: najbolji drug Bruna Gimaraeša je Renan Lodi, vršnjak, nekadašnji saigrač iz Paranaensea, koji od letos nosi dres Atletiko Madrida. On je bio čovek za vezu, a izgleda da je taj uticaj bio veoma bitan kada je Gimaraeš vagao kojem da se privoli carstvu.

Brazilski klub dobiće na ime obeštećenja 30.000.000 evra, a poslednji meč Bruno Gimaraeš odigraće u sredu protiv Santosa, pa iako ima povredu butnog mišića, tražio je da zaigra makar minut, da se oprosti od navijača.

Još jedna bitna stvar: Bruno ima pasoš Španije, pored brazilskog, tako da neće zauzimati mesto stranca u Madridu.

Mladi fudbaler je bio na meti Čelsija, ali zabrana transfera je uticala na to da Plavci ostanu bez ikakve šanse da dovedu Gimaraeša.  

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara