Šok u Istanbulu! Majstor Sadik i Tuzla nokautirali Galatu, Terim je izgubio sve kredite kod navijača (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.12.19. | 21:56

Trećeligaš pobedio šampiona na njegovom terenu

Turski šampionat nas je navikao na iznenađujuće rezultate i izjednačenost, a pravu senzaciju smo danas videli u šesnaestini finala Kupa Turske.

Skromni trećeligaš Tuzla je šokirala šampiona Galatasaraj na njegovom terenu i sa igračem manje na kraju slavila 2:0. Ovo ne znači eliminaciju Galate jer se u Kupu Turske igra i revanš, ali velikan će biti na teškom zadatku za dve nedelje u istanbulskom predgrađu Tuzli.

Izabrane vesti

Galatasaraj je razočarao u Ligi šampiona i izgubio trku sa Brižom za treće mesto, u prvenstvu Turske sve češće posrće i trenutno se nalazi na osmom mestu, a sada su doživeli i blamažu u Kupu Turske.

Navijači imaju samo jednu adresu na kojoj vide krivce – Fatih Terim! Trofejni stručnjak i klupska legenda je izgubio sve kredite kod navijača. Večeras je izviždan, tražilo se da ode ali on i dalje odoleva. Pitanje je do kada će moći...

Večeras je izveo skoro pa rezervni sastav. Pružio je šansu uglavnom domaćim fudbalerima sa klupe plus Seriju, Durmazu i Nagatomu od poznatih inostranih igrača. A u startnih 11 se našao i 16-godišnji Emin Bajram.
„Očekivao sam da pojedini fudbaleri večeras pokažu da zaslužuju da igraju za Galatasaraj. Da mi dokažu da nisu za klupu. Ali prevario sam se. Svi osim mladog Bajrama su otaljavali posao i jedva čekali da se utakmica završi. Oni kao da ne žele da igraju za Galatasaraj“, kritikovao je Terim svoje izabranike na kraju meča.

Posle očajnog prvog poluvremena, publika je izviždala Terima i igrače na ulasku u svlačionicu, ali najgore je tek usledilo.  

Tuzla je u 53. minutu povela golom Basa Sadika koji je majstorski lobovao golmana. Gosti su branili prednost u nastavku, sve više se povlačili i u 88. minutu ostali sa igračem manje. Međutim, ni to nije pomoglo Galati. Umesto očekivanog izjednačenja, na semaforu je u 90. minutu stajalo šokantnih 0:2. Strelac je bio Sonmez.  

Galata se nalazi na rubu eliminacije, ali imaće šansu ako u revanšu zaigra sa najjačim timom. Ili ako promeni trenera...

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara