Mala osveta Juventusovog deteta Sasuolu, SPAL bacio petardu uz „vandajkovski“ gol brazilskog štopera (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.12.19. | 20:24

Masimo Odo napravio iznenađenje

Jedno iznenađenje i jedna ubedljiva pobeda u popodnevnom terminu šesanestine finala Kupa Italije.

Drugoligaš Peruđa koju trenira Masimo Odo je napravila iznenađenje i eliminisala Sasuolo pobedom u gostima od 2:1.

Izabrane vesti

Samo nekoliko dana posle sjajnog izdanja i remija na gostovanju Juventusu, ekipa Sasuola je razočarala pred svojim navijačima. Posle samo deset minuta igre, Peruđa je povela golom Mazokija posle kornera, da bi Juventusovo dete Hans Nikolusi (19) samo sedam minuta kasnije lepim golom iz slobodnjaka servirao malu osvetu Neroverdima za to što su sapleli njegov matični klub minulog vikenda.

Treba istaći i da je Sasuolo počeo i odigrao meč u vrlo šarenom sastavu i da je trener De Zerbi dao šansu mnogim rezervistima. U nastavku je pokušao da izvadi stvar uvođenjem Đuričića i mladih Rožerija i Pelegrinija, ali je Peruđa dobro odolevala. Burabija je u 82. minutu uspeo da smanji 1:2, ali je Peruđa izdržala do kraja i prošla u osminu finala gde je čeka gostovanje Napoliju.

SPAL koji je muči u Seriji A i nalazi se u seriji loših rezultata, danas je konačno proradio. Semplićijev tim je razbio Leće sa 5:1 u osmini finala će gostovati Milanu. Očekivalo se više od Liveranijevog Lećea, ali se on kockao, odmorio neke nosioce igre i doživeo debakl.

Goleadu je otvorio brazilski štoper Igor u 18. minutu. Bio je to najlepši momenat utakmice. Brazilac je krenuo u solo prodor sa centra, odigrao dupli pas, prošao četvoricu gostujućih fudbalera, a onda zakucao loptu u mrežu. Podsetio je na čuveni gol Virdžila van Dajka iz Seltika.

Do kraja poluvremena su pogađali neostvareni talenti Milana i Lacija, Alberto Paloski i Alesandro Murđa, kao i poljski defanzivac Ćonek na asistenciju Marka Jankovića iz kornera. Leće je smanjio preko Imbule, da bi veteran Flokari stavio tačku posle kontre. I najavio možda neke bolje dane za tim iz Ferare.

KUP ITALIJE, 1/16 FINALA

Utorak:

Kremoneze – Empoli 1:0 (1:0)

Đenova – Askoli 3:2 (1:0)

Fjorentina – Ćitadela 2:0 (1:0)

Sreda:

Sasuolo – Peruđa 1:2 (0:2)

SPAL – Leće 5:1 (4:0)
21.00 Udineze – Bolonja

Četvrtak:

18.00 Parma – Frozinone
21.00 Kaljari – Sampdorija

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara