');
Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
"NAJGORE MI JE KADA PADNE MRAK..." Dečaku preminula cela porodica, ali on ne želi da ide u dom, već SAM KUVA, PERE I OBRAĐUJE ZEMLJU

"NAJGORE MI JE KADA PADNE MRAK..." Dečaku preminula cela porodica, ali on ne želi da ide u dom, već SAM KUVA, PERE I OBRAĐUJE ZEMLJU

Dirljiva priča o dečaku iz ruralnog Vijetnama koji odbija da ode na usvajanje nakon što je izgubio celu porodicu, te, živi sam i radi na polju po čitav dan, rastopila je srca miliona ljudi širom sveta.

Dečak vijetnam Foto: Lao Động TV / Facebook
Dečak vijetnam

Dok većina 10-godišnjaka nema o čemu da brine, osim da ide u školu i da uživa u detinjstvu, Dang Van Kulen provodi dane radeći na poljima koja okružuju njegov dom u zabačenom selu u Vijetnamu.

- Sadim povrće i tražim bilo što jestivo čime bi mogao da ispunim želudac - kazao je novinarima.

Kako se navodi, život mu nikad nije bio lak. Majku je izgubio dok je bio jako mali i morao je da živi sa bakom, dok je otac pokušao da pronađe posao u građevinarstvu.

Situacija se dramatično pogoršala nakon što je njegov otac umro u nesreći na poslu, a baka se ponovo udala u drugom selu. Nedugo zatim je umrla, i on je tada ostao bez ikakve podrške.

Mališan sve sam radi
Foto: Facebook
Mališan sve sam radi

Dečak se oslanjao na finansijsku potporu svog oca koji je redovno kući slao novac za hranu, odeću i druge potrepštine, a baka mu je kuvala. Sad kada oni više nisu uz njega, on sve mora da radi sam.

U reportaži koju su napravili vijetnamski mediji, dečak je prikazan kako sadi povrće na polju oko svog doma i žanje bambusove izdanke kako bi kuvao. Dane i noći provodi u napuštenoj kolibi s krovom, ali ne želi da ga neka druga porodica usvoji.

Sam kuva, pere, obrađuje zemlju
Foto: Lao Động TV / Facebook
Sam kuva, pere, obrađuje zemlju

Nakon što je čuo za smrt dečakovog oca, njegov učitelj uspeo je da prikupi dovoljno novca kako bi bio sahranjen kod kuće i upozorio je vlasti na dečakovu situaciju.

Kako njegove bake i deke nisu izrazile želju da povedu dečaka da živi s njima, jedino rešenje je bilo sirotište ili usvajanje.

Najteže mu pada kada dođe noć
Foto: Lao Động TV / Facebook
Najteže mu pada kada dođe noć

- Ne želim drugu porodicu niti ikakvo usvajanje, mogu se brinuti sam o sebi. Jedino što mi nije najugodnije jeste kada sam sam po noći - rekao je, dodavši kako ima veliku pomoć komšija koji mu daju hranu.

Uprkos svim nedaćama i teškom životu, on nije zanemario školu, već svakoga dana ide biciklom i pohađa nastavu.