Još jedna zemlja se jednoobraznim paklicama cigareta bori protiv pušenja VIDEO

Turska će početi da pakuje cigarete i duvanske proizvode u jednoličnoj ambalaži u nastojanju da suzbije prodaju duvana i obeshrabri pušače.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 04.12.2019.

10:45

Još jedna zemlja se jednoobraznim paklicama cigareta bori protiv pušenja VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/daracd

U saopštenju turskog ministarstva navodi se da će proizvodnja jednoobraznih paklica cigareta početi u četvrtak 5. decembra, i da će prodaja starijih, brendiranih paklica biti obustaljena 5. januara 2020. godine, prenosi Rojters.

Prodajom cigareta u jednoličnoj ambalaži, Turska će se pridružiti zemljama kao što su Francuska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada i Australija.

Oboljenja povezana s konzumiranjem duvana, prema podacima turskih vlasti, uzrok su više od 100.000 smrtnih slučajeva godišnje u toj zemlji.

Prema novim propisima, duvanski proizvodi će se prodavati u jednoobraznim standardnim pakovanjima sa porukama upozorenja i drugim obaveznim informacijama i ilustracijama. Naziv brenda će biti napisan samo na jednoj strani pakovanja, maksimalno na pet odsto površine strane. Ni logotip ni simbol brenda neće biti dozvoljen na novom dizajnu pakovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: