04. decembar  2019. 09.43  →  11.30 | Izvor: Tanjug

Obradović: Naš predlog vlastima i posrednicima iz EU - pomeriti izbore za kraj sledeće godine

BEOGRAD, SOČI -

Lider Dveri Boško Obradović saopštio je danas da je sve u vezi održavanja predstojećih izbora u rukama Evropskog parlamenta čija delegacija, kako je naveo, sledeće nedelje ponovo dolazi u Beograd i koja treba da se izjasni o uslovima njihovog održavanja.

Obradović u saopštenju, posle jučerašnjih razgovora dela opozicije sa delegacijom EP, kaže da će ako se delegacija EP izjasni da nema uslova za demokratske izbore, tek onda uslediti pravi pregovori vlasti i opozicije.

"A ako oni kažu da je sve u redu i da je vlast unapredila uslove za izbore - to znači da su između Vučića i demokratije izabrali Vučića", naveo je Obradović.

Obradović smatra da je zato bolje odmah pomeriti izbore za kraj sledeće godine.

"To je naš predlog i prema aktuelnoj vlasti i prema posrednicima iz EU, i smatram da je krajnje konstruktivan", naveo je Obradović.

Vulin: Obradoviću važnija volja stranaca od Ustava

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je za Obradovića važnija volja stranaca od našeg Ustava i da sa poslanicima Evropskog parlamenta razgovara o načinima kako da dođe na vlast bez izbora.

"Boško Obradović sa predstavnicima Evropskog parlamenta dogovara pomeranje izbora. Važnije od našeg Ustava i zakona, za Obradovića, je volja stranaca, poslanika EP koji sa građanima Srbije nemaju baš nikakve veze", izjavio je Vulin.

On je ocenio je i da bi Obradović danas kršio Ustav ako mu to kažu iz EU, a sutra ušao u NATO ili priznao Kosovo, "kako god da mu se naredi".

"A šta drugo i očekivati od ljotićevaca, oni kada vide nemačke državljane stanu mirno i pitaju koga da vežemo i gde da ga dovedemo. Vučić sa Putinom ravnopravno o potrebama Srbije, Obradović sa poslanicima Evropskog parlamenta o načinima kako da dođe na vlast bez izbora. Svako je na svom mestu", zaključio je Vulin, koji boravi u Sočiju u sastavu srpske delegacije.

Mihajlovićeva: SzS interesuje samo vlast, ne interes građana

Članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović, rekla je danas da je deo opozicije koji predvodi Savez za Srbiju u razgovorima sa predstavnicima Evropskog parlamenta još jednom pokazao da ih zanima isključivo dolazak na vlast, a ne i interes građana.

"Obradović i ostali iz Saveza za Srbiju građanima Srbije su pokazali da su za njih izbori demokratski samo ako oni imaju šansu kod građana, što u Srbiji sada nije slučaj, jer su građani na svakim izborima, pa i u svakoj opštini u kojoj se glasalo, pokazali da ih ne žele na vlasti", navela je Mihajlović u saopštenju.

"Za razliku od političara iz Saveza za Srbiju, građani ne slušaju prazne priče, nego gledaju rezultate koje je neko ostvario, kao i to da li se bore za interese građana ili za svoje lične interese i zato ne daju svoje poverenje Obradoviću i njemu sličnima”, dodaje ona.

Srodne vesti

Broj komentara: 5

Radmila  04. 12. 2019. | 10:24
To sto se opozicija nije pripremila za redovne izbore je vec stvar njihove licne politicke neodgovornosti!
Beki  04. 12. 2019. | 11:11
Umesto da Obradovic kao opozicionar trazi da izbori budu sto pre on traze da se izbori odlazu.
Stefan  04. 12. 2019. | 12:37
Nigde u svetu nema potpuno fer i poštenih izbora. Svuda je opozicija u većem problemu nego vlast.
Dare  04. 12. 2019. | 16:52
Ko je Obradović da sa svojom ispod Cenzusa podrškom daje neke uslove?Baš će neko njega da sluša.Sram ga bilo.
Ivana  04. 12. 2019. | 21:00
Vecina gradjana misli da izbori treba da budu tad kada su i najavljeni,nikakvo odlaganje nece doneti nista...Vucic ima podrsku od naroda