PROIZVODI ZA NEGU KOŽE LICA

Svake godine tržište „lepote“ preplavi pregršt novih kozmetičkih proizvoda i formulacija. To mogu biti razne nove formulacije sredstava za čišćenje lica, uklanjanje šminke, neki novi serumi ili hidratantna sredstva za jaku zaštitu – čak i piling ili ulja za lice.

 

U ovom neprestano rastućem prostoru, kao što je kozmetičko tržište, postoje određeni proizvodi za negu kože lica koji bi uvek trebalo da se nađu u vašem vlasništvu. Bilo da se radi o nežnom ulju za lice, hidratantnom serumu ili dobrom pilingu – pogledajte koje to nove preparate za lice možda možete da uvrstite u svoju rutinu nege kože.

preparatima za lice

Bogata noćna krema za hidrataciju lica

Hidratantna krema je proizvod koji bi definitivno svaka žena trebalo da koristi i ovo nije neka novost. Međutim, sada su jako popularne tzv. noćne kreme-maske, koje zapravo deluju kao bogata hidratantna maska. Nanesu se uveče na očišćeno lice u debelom sloju, a ujutru se isperu. A tokom noći – magija se odigrava na vašem licu!

Primenite ovaj preparat noću i probudite se ujutru sa plišanijom, hidriranijom kožom zahvaljujući bogatoj hidratantnoj mešavini. Sastojci koji se koriste u ovoj formulaciji mogu biti razni, počev od neverovatno hidrirajuće i prirodne hijaluronske kiseline, prirodnih butera, ulja i skvalena. Rezultat je zaista neverovatan, a žene koje imaju suvu i dehidriranu kožu su već poludele za ovim proizvodom! Naravno, postoje specijalne formulacije i za masnu kožu lica, koje su dosta laganije.

Hemijski piling za lice

Verujemo da ste svi nekada posegnuli za klasičnim pilingom za lice koji podrazumeva više mehaničko delovanje – poput sredstava za piling lice sa granulama. Ovi pilinzi su jako popularni, ali često mogu da budu previše agresivni i iritirajući za kožu – naročito za osetljivu kožu i kožu sklonu aknama.

Zato se sada prednost daje sredstvima za piling lica na bazi voćnih kiselina – tzv. hemijski piling za lice. To mogu biti popularne AHA ili BHA kiseline. Mrtve ćelije kože, sebum i sva prljavština dobro reaguju na voćne kiseline u ovom pilingu – bukvalno se rastvaraju i odvajaju od vaše kože! Rezultat: koža meka kao bebina, blistava i glatka. I zanimljivo je da sada postoje i toliko nežne formulacije koje su predviđene maltene za svakodnevnu upotrebu!

Pena za čišćenje lica

Gelovi za pranje lica odavno su u upotrebi, ali sada se otišlo korak dalje kada je u pitanju nežan pristup vašem licu. Osmišljena je formulacija koja je na koži lica nežna poput pera – pena za čišćenje lica! Nasuprot uvreženom mišljenju da sve što je u obliku pene deluje previše isušujuće na koži – ovde je reč o potpuno suprotnom efektu!

Sadržaj u boci se nakon mućkanja pretvara u nežan penasti ‘’dašak’’ koji se lako utrljava u kožu, a nakon ispiranja čisti vašu kožu bez osećaja stezanja ili suvoće. Osim toga, često je obogaćen nežnim mirisom koji vam pruža osećaj dodatnog osvežavanja. Koža je savršeno očišćena i hidrirana, a sve to u jednom potezu! Pena za čišćenje lica je zaista lagana poput mehura od sapunice, nežna prema koži više nego što možete i da zamislite – a rezultat čišćenja koji postiže je neverovatan! Zato spada u omiljene proizvode za negu i čišćenje kože.

Losion za hidrataciju lica

Losioni za lice koji su do skoro bili u upotrebi generalno su imali jednu istu namenu – čišćenje lica. Obično su to bile jake formulacije namenjene čišćenju masne i aknozne kože, pri čemu su mnogi od njih čak bili na bazi alkohola. Ovom trendu se odavno stalo na put, jer vaša koža traži nešto nežno, umirujuće i hidratantno!

Zato sada postoje neverovatno blagi i hidrirajući losioni za lice, čija svrha nije samo čišćenje lica i uklanjanje šminke – već i hidratacija kože. Maltene sve u jednom!

Ponekad vam treba samo lagan, nežan ovlaživač za kožu koji neće za sobom ostaviti osećaj težine. Upravo to postiže hidratantni losion za lice. Obično je obogaćen hijaluronskom kiselinom, biljnim uljima i drugim laganim, pre svega biljnim sastojcima koje koža voli. Upija se gotovo odmah, tako da se nikad nećete osećati lepljivo i masno nakon nanošenja ovog proizvoda.

Ako imate masnu kožu lica i niste uspeli da pronađete odgovarajuću hidratantnu kremu koja će biti dovoljno blaga i uraditi posao – ovde leži vaše rešenje. Ovaj lagani losion uklanja višak sebuma i nečistoće, a ujedno i vlaži kožu ostavljajući za sobom mat-efekat.

Kapi za samopotamnjivanje lica

Postoji negde univerzalno poznata činjenica da su svi proizvodi za samopotamnjivanje (koji ne uključuju sunce) ‘’neuredni’’, previše jaki i da ostavljaju fleke. Osim ovih kapi za samopotamnjivanje lica. Ne samo da su prosto osvežavajuće i lako se nanose (samo pomešajte nekoliko kapi sa daškom svog ovlaživača za lice), već i njihove pažljivo kreirane nijanse pojačavaju efekat korektora u boji – uklanjajući neželjene nijanse za prirodan ton vašeg lica.

Ove kapi koje imaju za cilj da potamne boju kože vašeg lica, takođe mogu biti obogaćene i negujućim sastojcima – a garantovano ne ostavljaju nered za sobom!

maska potamnjivanje

Serum za lice

Kad smo već kod kapi za lice, evo jednog super popularnog proizvoda za negu i hidrataciju lica – upravo u formi kapi! Dermatolozi i uopšte stručnjaci za negu kože se slažu da za lice svaka žena mora da koristi serum. Lako se nanosi i dovoljno je svega par kapi da učini svoju magiju na vašoj koži! A toliko je lagan i nežan, da ga nećete ni osetiti.

Serum za lice je najčešće obogaćen antioksidantima i vitaminima koji imaju za cilj da omekšaju, zaštite i hidriraju vašu kožu. Da biste zaista uočili primetnu razliku, koristite ga svako jutro i veče.

Vitamin C je svakako jedan od najprisutnijih sastojaka u serumima za lice, pre svega jer je moćan antioksidans. On uništava štetne slobodne radikale kojima ste svakodnevno izloženi, pružajući vam svetliju, hidriraniju i glatku kožu. Naravno, mogu biti prisutni i brojni drugi sastojci, poput hijaluronske kiseline i biljnih ekstrakata.

Balzam za čišćenje lica

Da li ste ikad pomislili kako bi bilo da postoji sredstvo za čišćenje lica u čvrstoj formi? I to je rešeno! Sada su jako popularni tzv. balzami za čišćenje lica i uklanjanje šminke, koji su u čvrstoj formi i tope se u ulje na koži. Kako se tope na koži, ovi balzami rastvaraju šminku i prljavštinu, te tako efikasno čiste lice. Zatim treba da dodate toplu vodu i operete lice. Rezultat: čista, meka i hidrirana koža.

Balzam za čišćenje lica je naročito popularan za suvu kožu lica, koju i čisti i ostavlja savršeno hidriranom.

Bogata hidratantna maska za lice

Poput velike čaše vode za umornu i suvu kožu: sve što vam treba je pet minuta ove bogate hidratantne maske da osetite trenutni rezultat. Možete da je držite u frižideru za dodatni osećaj hlađenja i osvežavanja lica.

Koža je danas više nego ikad podvrgnuta negativnim spoljašnjim (i unutrašnjim) faktorima, tako da lako može doći do njene dehidratacije i sušenja. A ovo za sobom povlači niz problema. Tako da je rešavanje hidratacije kože imperativ u svetu nege i čišćenja lica.

Zato je osmišljena ova bogata hidratantna maska za lice, koja ima za cilj da pruži rezultat sad i odmah! Jednostavno se nanosi, kratko se drži na licu, a zatim se ispere. A koža nakon nje je neverovatno meka, glatka i najviše od svega – bogato hidrirana.

Tonik za lice u formi spreja

Ovaj tonik može izgledati kao da je to još samo jedna mirisna voda za lice, ali magija je u njegovim moćnim sastojcima. To mogu biti razni ekstrakti biljaka, vitamini, minerali, aminokiseline, antioksidansi i dr. Klasično nanošenje tonika koje podrazumeva upotrebu tupfera odavno je prevaziđeno. Od kako su postale popularne termalne vode za lice u formi spreja, koje se jednostavno rasprše po licu i učine magiju – sada su isto tako osmišljeni i tonici za lice.

Poenta je da se tonik naprska po licu i zatim se nežno utapka prstima. Odmah se upija i momentalno ostavlja kožu čistom, mekom i osveženom. Zamislite samo šta ova ‘’esencija’’ može učiniti sa vašim licem sa svakodnevnom upotrebom!

Ulje za lice

Bilo da se koristi u svrhu hidratacije lica ili za čišćenje lica – uljane formule za lice su postale jako popularne! Možda vam prvo pada na pamet da je ovakva formulacija namenjena isključivo suvoj koži lica (u principu i jeste najbolja opcija za ovakvu kožu) – ali itekako može da se koristi i za masnu kožu! A da ne govorimo o sve većoj upotrebi tzv. antiejdžing ulja ili kapi protiv bora i za mlađu kožu!

Evo na primer, čujte brze činjenice o arganovom ulju: to je san za masnu kožu, jer pomaže da se rebalansira nivo sebuma, lagano je, pa se neće osećati masno i teško na licu, a i bogato je vitaminom E, antioksidansima i masnim kiselinama – koji pomažu u popravljanju i zaštiti vaše kože. Smatra se da ovo ulje može čak da zameni klasičnu hidratantnu kremu za lice.

S druge strane, ulje za čišćenje lica može da otapa čak i vodootpornu maskaru i dugotrajni tečni puder u sekundi – ostavljajući vam čistiju, mekšu i manje iritiranu kožu.

Micelarna voda za lice

Nežno sredstvo za uklanjanje šminke koje se nekada nalazilo samo u apotekama velikih evropskih gradova, sada je dostupno u apotekama širom sveta! I to je dobra stvar, jer blaga formula micelarne vode uspeva da smiri i najviše iritiranu kožu, a da je pritom ne isuši.

Micelarna voda je danas zaista nezaobilazna kada je u pitanju skidanje šminke, ali se itekako koristi i za čišćenje lica. Zahvaljujući svojoj posebnoj dvofaznoj formuli, deluje na dva nivoa – i čisti kožu i hidrira je.

Hidratantni akcelerator za lice

U redu, možda ovaj termin ‘’akcelerator’’ zvuči pomalo nezgrapno, ali tako se zaista i zove.

Hidratantna krema, tonik i termalna voda u praktičnom formatu spreja. Lako i brzo nanošenje kada ste u pokretu, u gužvi i kada nemate vremena da obavite sve ove korake u nezi lica. Obogaćen je biljnim anti-upalnim sastojcima koji smiruju i ublažavaju crvenilo, istovremeno pomažući vašoj koži da vrati sposobnost samo-lečenja. Koristite ga kao pojačivač za druge hidratantne kreme, balzame i serume i videćete veliku razliku!

preparati za lice

Jastučići za lice

Znamo da su vlažne maramice za lice jako popularne, ali da li ste čuli za jastučiće za lice? Ne, to nisu klasični suvi jastučići od pamuka koji imaju ulogu tupfera – i koji su samo sredstvo za nanošenje nekog proizvoda na lice.

Ako želite da vam jastučići za lice budu prethodno natopljeni preparatom, tj. da dobijete gotov proizvod koji podrazumeva jastučiće već natopljene negujućim proizvodom – onda posegnite za ovim sjajnim jastučićima za lice, koji su vrlo praktični za upotrebu. Oni sadrže vašu dnevnu dozu hidratantnog pilinga, kao i određene kiseline (poput glikolne i mlečne), kako bi posvetlili i postigli ujednačen ton kože.

Mislili ste da ste čuli sve o preparatima za lice? Sapun, gel za umivanje, losion, tonik i krema. I tu je kraj. E pa nije. Ovi preparati za lice će vas sigurno razuveriti i dokazati vam da ništa još niste znali kada je u pitanju kozmetika za lice! A situacija se iz godine u godinu ‘’usložnjava’’, u smislu da je tržište svake godine bogatije za nove formulacije. Sve je to odgovor na sve zahtevnije potrebe naše kože, a kozmetika uvek ide u korak sa kožom.

preparatima za lice preparatima za lice preparatima za lice preparatima za lice preparatima za lice