Najnovije vesti
Vesti Beograd
NEMA BG VOZA BEZ BUSPLUSA I na stanici "Vukov spomenik" postavljeni validatori i rampe

NEMA BG VOZA BEZ BUSPLUSA I na stanici "Vukov spomenik" postavljeni validatori i rampe

Beograđani koji BG vozom putuju od Vukovog spomenika ka željenim destinacijama, ubuduće će to moći samo ako prethodno validiraju svoje Busplus karte!

Slušaj vest
0:00/ 0:00
vukov spomenik Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija
vukov spomenik

Naime, na stajalištu "Vukov spomenik" pre nešto više od mesec dana postavljeni su validatori, ali i barijere kako se oni ne bi mogli zaobići, a ceo sistem u funkciji je od prošle nedelje, što su za "Blic" potvrdili i iz Sekretarijata za javni prevoz.

Samo sa Busplusom do BG voza
Foto: Petar Marković / RAS Srbija
Samo sa Busplusom do BG voza

Dakle, putnik mora da prisloni kartu na validator, nakon čega može da uđe na peron i ukrca se u voz.

- Pre prolaska kroz barijeru, putnik je u obavezi da validira personalizovanu karticu sa uplaćenom pretplatnom kartom ili da plati vremensku kartu nepersonalizovanom karticom - kažu iz Sekretarijata za javni prevoz.

Pročitajte još

Oni napominju da je putnik dužan da u vozilu, odnosno u prostoru rezervisanom za putnike sa validiranom karticom na stajalištima gradske železnice, koji je posebno obeležen i na kojima je kontrolisan pristup putnika pokretnom rampom, ima važeću kartu koju je dužan da pokaže na zahtev kontrolora ili ovlašćenog lica.

Podsetimo, kada je pre osam godina uveden Busplus sistem, validatori za otkucavanje karata su se nalazili i u svim kompozicijama u sistemu BG voza. Međutim, vremenom su ih građani uništili, te se odustalo od naplate karata na ovaj način.

Rampe kod Karađorđevog parka postavljene 2016.
Foto: Milan Ilic / RAS Srbija
Rampe kod Karađorđevog parka postavljene 2016.

Barijere poput onih kod Vukovog spomenika već su uveliko zaživele na stanici "Karađorđev park", dok se na "Pančevačkom mostu" nisu pokazale tako uspešne pošto putnici imaju više prilika da zaobiđu validatore na putu do perona.