03. decembar  2019. 18.28  | Izvor: RTV

Lutovac: Nema podela među demokratama

NOVI SAD -

Nema podela u Demokratskoj stranci i njenim članstvom. Zvaničnu politiku partije podržava ogromna većina članstva dok jedne grupa, koja je u manjini, radi protiv naših interesa i želi javnosti da predstavi kao sukob frakcije, rekao je za RTV predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

On u emisiji "Pravi ugao" objasnio šta se zapravo dešavalo na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke.

zoran, lutovac, ds

"Desilo se to da je manjina pokušala da organizuje puč kako bi došlo do preraspodele snaga i odnosa u stranci i to nije prvi pokušaj osporavanja rukovodstva stranke", rekao je i podvukao da je od 183 člana sednicu napustilo njih dvadesetak.

"Na sednice Glavnog odbora dolaze oni koji su aktivni, mada ima i onih koji su u odboru a nisu više ni članovi, tako da bez obzira na broj onih koji su došli, sve odluke su donese ogromnom većinom. Nezadovoljni su pokušali raznim manipulacijama i proverama kvoruma da ospore legitimitet odluka, mada ne bih sve stavljao u "isti koš" naglasio je Lutovac.

"Neki su bili na putu, neki jednostavno nisu mogli da dođu", rekao je.

Na pitanje da li se Demokratska stranka konsoliduje i da li je na stazi povratka ka punoj snazi, Lutovac je objasnio da pojedinci iz stranke dobijaju medijski prostor u tabloidima u kojima blate stranku i osporavaju njene odluke i delovanje.

"Da bi prevazišli probleme i podele treba kandidovati neku novu politiku, pa o njoj raspravljati na stranačkim organima ,i za to glasati, a ne u raznim tabloidima i medijima koji su naklonjeni režimu govoriti o problemima u vlastitoj kući, zaključio je Lutovac.

Objašnjavajući šta se desilo u demokratskoj omladini, Lutovac je rekao da su pojedinci pokušali da zloupotrebe omladinu na njihovom kongresu, da su u pojedinim kadrovskim rešenjima gledali sopstveni ili nečiji drugi interes te da je došlo vreme da se organizuju izbori u stranci na koje niko ne bi imao primedbe. Demokratija je procedura i to se mora poštovati , zaključio je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Ceo intervju možete pogledati ovde.

 

Tagovi