Najnovije vesti
Vesti Hronika
HOROR KOD APATINA Majka bacila novorođenče u septičku jamu, UŽASNUTI OTAC PRIJAVIO ZLOČIN. Pre godinu dana im je umro sin (1)

HOROR KOD APATINA Majka bacila novorođenče u septičku jamu, UŽASNUTI OTAC PRIJAVIO ZLOČIN. Pre godinu dana im je umro sin (1)

Sabrina N. (25) uhapšena je pod sumnjom da je bacila svoje tek rođeno dete u septičku jamu u dvorištu kuće u Sonti kod Apatina.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: Z. Ilić / RAS Srbija
.

Prema nezvaničnim informacijama, telo bebe je bačeno u jamu u Pionirskoj ulici pre tri nedelje.

Slučaj je policiji prijavio suprug osumnjičene, Kristijan N. koji nije bio kod kuće nego na terenskom poslu u Mađarskoj, piše "Radio Dunav".

Telo bebe nađeno je u dvorištu kuće kad se Kristijan vratio sa puta i video da mu se žena porodila, a da bebe nema. On je tada pozvao policiju, piše "Kurir".

- U pitanju je improvizovana septička jama, napravljena od starog bunara. Beba nije bačena kroz taj otvor, jer je na njemu teška betonska ploča, već je, po sopstvenom priznanju, Sabrina iskopala rupu pored i kroz nju ubacila sina u jamu - kaže izvor "Kurira". Prema njegovim rečima, Sabrina je navodno rekla da se porodila pre tri nedelje u kući i da je beba bila živa, jer je zaplakala.

Pročitajte još

- Pošto je beba zaplakala, onesvestila sam se. Kad sam posle nekog vremena došla sebi, beba više nije davala znake života. Nije plakala i nije se mrdala. Onda sam uzela ćebe, iskopala rupu pored septičke jame i kroz nju sam bacila bebu - rekla je navodno Sabrina posle hapšenja i dodala da je posle porođaja dugo krvarila.

Zbog osnova sumnje da je izvršila krivično delo ubistvo deteta policija je privela majku.

Ova porodica je pre dva meseca izgubila jednoipogodišnjeg sina koji je preminuo od upale slepog creva.

- Stefan je preminuo 20. oktobra zbog komplikacija sa upalom slepog creva. Sabrina je u to vreme bila trudna, a policiji je tada ispričala da je mališanu pozlilo dok je pio mleko - objašnjava izvor "Kurira".

Prema njegovim rečima, kod kuće ni tada nije bio otac deteta Kristijan.

- Majka je bila sama s detetom. Rekla je da je sedeo pored nje i pio mleko iz flašice. Rekla je da se dete zagrcnulo i počelo da krklja, posle čega mu je mleko krenulo na nos. Pozvala je Hitnu pomoć, ali detetu nije bilo spasa. Kad su lekari konstatovali smrt, Sabrini je pozlilo, počela je da jeca i kuka i da čupa kosu s glave - kaže izvor.

- Iako se sumnjalo u nasilnu smrt, rezultati obdukcije su potvrdili da je dete umrlo prirodnom smrću. Dečak je preminuo od posledica bolesti creva, na koju, do tog tragičnog dana, ništa nije ukazivalo - ispričao je ranije izvor Kurira.

Uključeno i socijalno

Uviđaj u Pionirskoj ulici juče je dugo trajao. Lekar iz Hitne pomoći konstatovao je smrt bebe, a telo je prevezeno na obdukciju, nakon koje će se znati da li je bila živa po rođenju. U kući Nikolića juče po podne bila je i socijalna radnica Centra za socijalni rad. Ona je obavila razgovor s roditeljima i snimila stanje u ovoj porodici, koja ima još dva sina, starosti tri i četiri godine, nakon čega će centar preduzeti korake iz svoje nadležnosti.