Capital.ba

Mrkonjićki naftaši spojili firme

03.12.2019. / 16:48

BANJALUKA – Kompanija „Nes“, koja je ušla u „Krajinapetrol“ i namjerava dalje preuzimanje tog preduzeća, povećala je svoj kapital spajanjem sa društvom „MG-Petrol“.

U objavljenom Ugovoru o spajanju uz pripajanje navedeno je da „MG-Petrol“ iz Mrkonjić Grada prestaje da postoji pripajanjem društvu „Nes“ iz Banjaluke.

Ove dvije firme su saglasne da se pripajanje izvrši sa 31. januarom iduće godine, a „Nes“ preuzima sve radnike „MG-Petrola“.

„Povjerioci imaju pravo da u roku od 30 dana zahtijevaju obezbjeđenje ili namirenje nenamirenih punovažnih potraživanja, kako dospjelih tako i nedospjelih“, navedeno je, između ostalog, u Ugovoru.

Ističe se i da je osnivač „MG-Petrola“ kompanija „Nes“. Prema ranijim podacima vlasnik je bio Milan Đukanović, koji je sada direktor „MG-Petrola“.

Firma „Nes“ u vlasništvu je Sretena Kesića, sina bivšeg direktor „Hidroelektrana na Vrbasu“ Nedeljka Kesića. Oni su već uložili milione maraka u pokušaju da prije hrvatske “Industrije nafte – INA” kupe banjalučki „Krajinapetrol“.

„Nes” se bavi prodajom nafte i naftnih derivata. Firma je osnovana 2015. godine i za četiri godine postojanja, sa samo tri prijavljena radnika, dostigla je prihode od preko osam miliona maraka.

CAPITAL: S. Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Mrkonjićki naftaši spojili firme

    1. Aca

      Gde se nalazi taj mrkonic?

    2. Ekonomista1

      Kesić je 100% vlasnik kompanije NES, Nes je 100% vlasnik MG Petrola, može se provjeriti u registru poslovnih subjekata. Tako da ovo i nije neka vijest. Naslov ni trebao da glasi Kesić izvršio spajanje firmi ili nešto u tom smislu.
      Vi kao novinari bi trebali da malo te informacije isprovjeravate a ne da smišljate samo naslove.

    3. Klasika

      Ljude na novu firmu pa za godinu otkaz svima. Klasika, najjeftinije.